Bilinçaltınız asla yaşlanmaz,


O, zamansız, yaşsız ve sonsuzdur.


Yorğunluğun ve yaşlanmanın hiçbir spiritüel nitelik ya da güç üzerinde etkisi yoktur. Sabır, kibarlık, dürüstlük, alçakgönüllülük, iyi niyet, huzur, uyum ve kardeçce sevgi asla yaşlanmayan özellik ve niteliktedir. Hayatın bu evresinde bu niteliklere sahip olmaya devam ederseniz, her zaman ruhen genç kalırsınız.


Yıpranma ve bozulmalardan teş başına yıllar sorumlu değildir. Zihinlerimiz ve bedenimiz üzerinde zararlı bir yaşlandırıcı etkisi olan şey zamanın kendisi değil, ona dair duyuğumuz korkudur. Zamanın etkilerine yönelik nörolik bir korku erken yaşlanmanın nedeni olabilir.


Yıllar içinde, üretken faaliyetlerini ömürlerinin çok ileri yıllarına kadar sürdürebilen ünlü kişilerin biyografileri üzerinde çalışma fırsatım oldu. Hatta bazıları ilk büyük başarısını ileri bir yaşta elde etmişti. Aynı zamandaşöhreti olmayan, kendi küçük dünyasında, yaşın tek başına zihnin ve bedenin yaratıcı güçlerini yok edemeyeceğini kanıtlayan sayısız bireyle tanışma şansına da eriştim. Bunlar dayanıklı ölümlerdi.


Kaynak : Sonsuza dek ruhen genç kalmanın yolları