Arkadaşlar öncelikle merhaba.
Bu soğuk havalarda kimsesiz insanlar için bir sosyal sorumluluk yapalım istedim. Belki bu sayede insanların en çağresiz anında onlara yetişebiliriz.
Kendi blogumda bir yazı kaleme aldım. Sizlerinde blogunuzda, forumunuzda paylaşmanız daha iyi olacaktır ve emin olun çok büyük bir kitleye ulaşılacaktır.
Yapmanız gereken şey aşağıdaki bu küçük ama önemi büyük yazıyı aynen veya kendinize göre düzenleyerek paylaşmak.
Tarih 20 Aralık ve oldukça kötü hava koşulları ülkemizi etkisi altına almış durumda. Dışarıda bir işimizi hallederken, bir yere giderken, otobüs beklerken sadece 15-20 dakika içerisinde o kalın montlarımıza rağmen bedenimiz, ellerimiz, yüzümüz adeta buz kesiyor.
Peki bu soğukta başını sokacağı tek bir yeri olmayan insanları hiç düşünüyor muyuz? Barınmaktan öte yiyecek bir kuru ekmeği dahi olmayan bu insanlar sizce geceleri nerede yatıp kalkıyorlar? Bu soğuk havada onları neresi ısıtabilir? Yatacakları tek bir yatak, onları soğuktan koruyacak bir dört duvar, üstlerini örtecek bir yırtık battaniyeleri bile yok…
Şu an bunları yazarkan düşündüğümde ne kadar da şanslı olduğumu bir kez daha anladım. Sıcacık evim, masamda ki sıcak kahvem, tok karnım, sıcak yatağım… Anlayacağınız dışarıdaki pek çok insan bunların hiç birini bulamıyor. Kiminizi bunlar alakadar etmiyor olabilir ama elinizi vicdanınıza koyduğunuzda bir şeylerde eksiklik olduğunu düşüneceksiniz. Ki hiç düşünmeseniz bile yapacağınız ufacık bir şey o vicdanınızı rahatlatmaya yetecek. Sadece telefonunuzu açıp bulunduğunuz ile göre aşağıdaki numaralardan herhangi birisini aramak veya polise, zabıtaya ulaşmanız yeterli. Her şey sadece 2-3 dakikalık bir telefon konuşması ile mümkün.
Sevgilinize, eşinize, arkadaşınıza yapacağınız aramalardan sadece 2-3 dakika bir feragat edeceksiniz. Çok zor değil bana göre…
Sokakta gördüğünüz veya bildiğiniz kimsesiz insan için bunu yapabilirsiniz. Bu sayede ona geçici dahi olsa bir barınma yeri sağlanacak ve aç karnı yetkililer tarafından doyurulacak.
Yapacağınız şey küçük o alacağınız dua ise oldukça büyük… Biliyorum orada bir yerde bu yazımı önemseyecek insanlar var…