netbozum
tr.link

Susmaya Susayalım

9 Mesajlar 1.057 Okunma
acebozum
tr.link

Muhsin ASLAN Muhsin ASLAN Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Developer
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1120
  • Beğeniler 1086 / 244
  • Ticaret 1, (%100)
‘’Susan kurtulur’’ diyor Allah Rasulü. Nasıl namaz kılacağımızı öğrenmek için hadis kitaplarına bakan bizler işitmedik mi hiç bu sözü? Yoksa bir kulaktan girmesine izin verip diğerinden uğurladık mı? Namaz kıl, oruç tut, zekat ver, hacca git… İslam’ı sadeece bunlardan ibaret sandık. Dilimizin getirdiği felaketleri hiç umursamadık. Oysa böyle olmamalıydı. Namaz gibi eda etmeliydik sükutu. Dilini koruyana Cennet’i müjdeleyen Rasulullah’a kulak vermeliydik.

Dedikodu, yalan, iftira, boş söz uğramamalıydı dudak kıvrımlarımıza. Mümin kardeşimizin eti geçmemeliydi boğazımızdan. Fazlasıyla çıkardık susmayı hayatımızdan. Bir o kadar da hafife aldık konuşmayı.
Dertlerimizi bağıra çağıra anlatarak azaltabiliriz zannettik. Allah’tan başka herkes ile konuştuk sıkıntılarımızı. Oysa tek bir gözyaşı anlatırdı O’na her şeyi. O zaten her şeyi bilirdi. Biraz tevekkül edebilseydik belki susmayı öğrenebilirdik.

Sıkıntı safhası bitti, sıra kendini kanıtlama safhasında. Ne çok hoşumuza gidiyor değil mi bildiklerimizi dile getirmek? Övmek, övülmek… Övülmek için övüyoruz. Övülmek için konuşuyor, anlatıyoruz. Bu yolda en büyük yardımcımız şüphesiz ki dilimiz. Konuşmaktan daha fazla hikmet içeren susmayı anlasaydık belki hayata bakış açımız dahi değişirdi. Bir susup dinlesek insanları...
Ne kadar mantıksız gelecek konuşulanlar.

Bir anlam ifade etmeyecek kahkahalar. Bir şey daha tespit edeceğiz bu süreçte. Başımıza gelen bütün müsibetlerin temelini dilimizden fırlayan kelimelerin teşkil ettiğini göreceğiz. Susmayı bilmediğimiz gibi konuşmaktan da anlamıyoruz ne yazık ki. Gülmenin şeklini bize öğreten Allah Rasulü’ne karşı mahcubuz hepimiz. İslam dünyasının bu kadar acısı varken ağlamak bir yana dursun kahkahalar sonucu gözlerimizden akan yaşlar mevcut.

Diyecek ne kaldı ki? Bitmek bilmeyen konuşmalar ne kadar küçültüyor bizleri. Vakarlı olması gereken bizler, edep sınırının ne kadar da altına indik. Oturmasıyla, kalkmasıyla ahlak timsali olan Rasulullah, susmak bilmeyen bizleri görseydi ‘’ümmetim, ümmetim’’ diye ağlar mıydı acaba? Susabilmeyi geçtim, konuştuklarımızı İslam süzgecinden geçirirsek elekte kalanlar bizim imanımızı hiç mi sızlatmaz?
Gayrimüslim birinin bile yapmayacağı espriler, düşman yapmaz dediğimiz iftiralar, riyakar bir tavırla yapılan tebliğler bir bir çıkmayacak mı huzur-u mahşerde? Allah’ı zikir ile meşgul olması gereken dilimiz/kalbimiz O’ndan başka herkesin adına aşina olmuyor mu?
Saat tik tak dedikçe bir adım daha yaklaşıyoruz ölüme. Nasıl yaşarsak öyle can vereceğiz. Dilimiz her daim Allah’ı zikir ile olmalı, ihtiyaçtan daha fazla çalışmamalı... Ölürken de Allah’ı anabilmek için, cennette Rasul’e kavuşabilmek için artık susma vakti…

Kaynak

Bildiğim kadarıyla bir kurala karşı gelmedim.
expresstasarim

kişi bu mesajı beğendi.

googleasistan
reklam

Onur89TR Onur89TR Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek .
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 2376
  • Beğeniler 704 / 791
  • Ticaret 1, (%100)
Maneviyat sıkıyor be dostum. :o Görüp duyduğum şeyler daha çok ilgimi çekiyor. Diğerleri sadece ölümü ve kara toprağı anımsatıyor. Tabi omurgasızların bizi yemesini unutmamak gerek. Dini propaganda yapmışsın, forum kurallarına aykırı. Fakat bizim forum kültürümüzde nedense İslam propagandası yapılınca iyi güzel, İslam dışındaki dinleri destekler yazı yazınca propaganda oluyor. Neyse, sözün kısası ilgimi çekmese de paylaşım için sağol.
Muhsin ASLAN

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 10.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Developer
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1120
  • Beğeniler 1086 / 244
  • Ticaret 1, (%100)

Onur89TR adlı üyeden alıntı

Maneviyat sıkıyor be dostum. :o Görüp duyduğum şeyler daha çok ilgimi çekiyor. Diğerleri sadece ölümü ve kara toprağı anımsatıyor. Tabi omurgasızların bizi yemesini unutmamak gerek. Dini propaganda yapmışsın, forum kurallarına aykırı. Fakat bizim forum kültürümüzde nedense İslam propagandası yapılınca iyi güzel, İslam dışındaki dinleri destekler yazı yazınca propaganda oluyor. Neyse, sözün kısası ilgimi çekmese de paylaşım için sağol.

Rica ederim sadece okudum beğendim paylaştım :)

expresstasarim expresstasarim Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek E-Ticaret ve SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** E**
  • Mesajlar 374
  • Beğeniler 18 / 79
  • Ticaret 2, (%100)

Bu bir propaganda değil aslında güzel arkadaşım, yaşadığımız ülkenin inançlarının bir kısmının tercümesi..Yani bunu İslam dışında birilerinin kabul etmesi için değil tamamen İslamı dini kabul edenlerin yapması gerekenlere tercüme olduğu söylenebilir.Propaganda da birine kabul ettirme çabası veya hedeflediğin gruba bunu anlatarak onların takdirini kazanmak isteyebilirsin.Ama bunda takdirlik bi olay yok..Herkes birbirinin inancına saygı duyduğu sürece problem yok..
Muhsin ASLAN

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4129
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)

Arkadaş güzel bir yazı yazmış/bulmuş burada paylaşmış. Kimsenin ne propagandadan ne de sorun yaratabilecek farklı bir şeyden bahsettiği var. Siz ise kalkmış İslam propagandası yapınca iyi Ateist propagandası yapınca kötü diyorsunuz. Ateizm ile alakalı paylaşımlar yaptınızda moderatörler engel mi oldu?

Ben yazdığınız mesajların çoğunu okuyorum ve ateist düşüncelerinizi ön plana çıkaran mesajlara çok sık denk geliyorum. :o Düşüncenin yanlış kullanımı sorun yaratmaz mı sizce?
isousluer Muhsin ASLAN

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 04.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek .
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 2376
  • Beğeniler 704 / 791
  • Ticaret 1, (%100)

Hit Adam adlı üyeden alıntı

Arkadaş güzel bir yazı yazmış/bulmuş burada paylaşmış. Kimsenin ne propagandadan ne de sorun yaratabilecek farklı bir şeyden bahsettiği var. Siz ise kalkmış İslam propagandası yapınca iyi Ateist propagandası yapınca kötü diyorsunuz. Ateizm ile alakalı paylaşımlar yaptınızda moderatörler engel mi oldu?

Ben yazdığınız mesajların çoğunu okuyorum ve ateist düşüncelerinizi ön plana çıkaran mesajlara çok sık denk geliyorum. :o Düşüncenin yanlış kullanımı sorun yaratmaz mı sizce?

Ben buyum. Bu saatten sonra değişmeyeceğime göre, fikirlerime saygı duyarsanız sevinirim. "İnanmayan bizden değildir!" anlayışı olduğu sürece, düşüncelerimi "düşüncenin yanlış kullanımı" olarak algılamanız son derece normal.

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4129
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)

Ben buyum. Bu saatten sonra değişmeyeceğime göre, fikirlerime saygı duyarsanız sevinirim. "İnanmayan bizden değildir!" anlayışı olduğu sürece, düşüncelerimi "düşüncenin yanlış kullanımı" olarak algılamanız son derece normal.

Ben, "İnanmayan bizden değildir!" anlayışıyla değil "Dinde zorlama yoktur." anlayışı ile yetiştim ve herkesin fikrine sonsuz saygı duyuyorum. Ben sizi kabul ediyorum ve normal karşılıyorum. Sizi değiştirmek gibi bir düşüncem de yok. İyi forumlar :).
Onur89TR

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 10.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Developer
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1120
  • Beğeniler 1086 / 244
  • Ticaret 1, (%100)

Hocam sizi kimsenin değiştireceği yok sizin hakkınızda öyle bir düşüncemde yok dinin bana göre farketmez açıkcası :) burası bir forum ortamı sadece düşündüklerimi oraya yazdım + bişey yok.

• Üyelik 04.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek .
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 2376
  • Beğeniler 704 / 791
  • Ticaret 1, (%100)
Sorun yok öyleyse. :p İyi forumlar.
Muhsin ASLAN

kişi bu mesajı beğendi.