-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
serbest meslek
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba dostlar, bizim bir abi vardı ben küçükken ve sürekli bozuk olan şeyleri tamir eder kullanırdı yada ihtiyacı olan birine verirdi ancak o fazla görüşemedigimizden tabiri caizse çıraklığını yapamadım ve şuanda öğrenmek mesela bozuk olan bir tableti yada ne bileyim aklınıza ne gelirse tamir edebilmeyi istiyorum ancak nasıl ve nereden başlamalıyım hiç bir fikrim olmamakla birlikte bilgimde sıfır durumda sizin bana bu konuda öneriniz veya önerebilceğiniz şeyler var mı ?
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
ö.g.g
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
YouTube den videoları ile yapabilirsiniz bir tanıdığım telefoncu öyle tamir öğrenmişti eski hurda telefonları toplayıp bir iki telefon çıkarıp iyi paralara satıyordu
Her Kul Kendi Kaderini Yaşarmış..
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Elektronik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
S** Ö**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
En basitinden başlıcaksin o zmn hayva kullanmayi öğrenmek ile başlayabilirsin. Elektroniğin temelidir. Daha sonra elinde tamir etmek istediğin ne varsa netten videolari izleyip yapabilirsin. Bir cok elektronik cihazin tamir videolari ile dolu youtube vs yerler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Melaturji ve Malzeme Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Ö** Ş**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Hey gidi günler hey!
İlkokulda bir arkadaşımın elinde bozuk Tetris vardı. Benim hiç tetrisim olmamıştı. Verir misin dedim, satarım dedi. 5 liraya satın aldım. Eve geldim. Açtım arkasını kabloları kopmuş, önce kabloların uçlarını açtım, kopan yerlere dokundurarak yerlerini buldum. Lehim için malzemem olmadığından her kabloya ek yaptım. Toplu iğneleri kablo bağlantı yerlerine soktum. Kabloları bağladım, çalıştırdım. Çalıştı.
Arkadaşım elimde çalıştığını görünce geri istedi vermem dedim. Satın almıştım. Eve annesini gönderdi, vermem dedim. Annem zorla geri verdi.
Hobi olarak yapsanızda 1k üstü harcama yapacaksınız başlangıç olarak.
1. Lehim havya takımı
2. Tornavida seti
3. Işıklı büyüteç
4. Yedek sarf malzemeler (kablo, vida, somun, direnç, v.b.)
Öğrenene kadar 5-6k arası masraf daha yapacaksınız.
Hobi işleri pahalıdır, ancak güzel bir uğraştır.
Unutmadan elektroniğin temellerini mutlaka öğrenin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Melaturji ve Malzeme Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Ö** Ş**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Hobi işlerini bende çok severim, ancak hobi işleri standart işlere göre pahalı oluyor maalesef,
2 sıra topraksız tarım için (domates, biber salatalık yetiştirmek için) 500 TL civarı para harcamıştım, aldığım 2 kilo anca.
Odamın bir duvarını desenli boyamak için 300 TL para harcamıştım.
Kluçka makinesi için el aletleri dahil 700 TL para harcamıştım, 13 civciv çıkarmıştım.
Biblo yapımı için seramik hamuru ve şekillendirme aletleri dahil 300 civarı para harcamıştım. Nasrettin hoca nın biblosunu yapmıştım.
Resim için eşime 300 den fazla para harcadım, evde tabloları asılı şimdi.
Para sorun değilse çok huzur verici uğraşılar bunlar. Sağlığınız için katkı, mutluluk verici.
2 kişi bu mesajı beğendi.