Telefonunuz Arkadaşınızdan Değerli Mi ?




Telefon Kullanıcılarının 3’te 1’i bundan böyle Telefonunu Arkadaşına Tercih Ediyor

bundan böyle zamanımız teknolojilerinin içimize daha çok aşırı girmesi ile akıllı telefonlar, tabletler yada bilgisayarlar ile daha aşırı vakit geçirir olduk. Kaspersky Lab nedeni ile yapılan araştırmaya göre, her 3 insandan 1 kişi akıllı telefonunu arkadaşına tercih ettiği ortaya çıktı.

Hem yurdumuzda hem de dünya genelinde milyarlarca akıllı telefon, tabletler ya da bilgisayarlar internet ile birlikte yaşantımızın bir parçası olurken, bir yandan da elimizdeki değerleri alıp götürmeye devam ediyor. Kaspersky Lab nedeni ile yapılan araştırmaya göre her üç kullanıcıdan 1`i bundan böyle telefonunu arkadaşına tercih ediyor.

“Psikolojik Deneyde Kaldı”

Kaspersky Lab tarafından yapılan psikoloji deneyinde; akıllı telefon veya elektronik cihaz kullanımını gerçekleştiren her 3 kullanıcıdan 1 tanesi telefonlarını yahut cihazlarını arkadaşlarına tercih ediyor. Deneyde, katılımcılardan hayatlarındaki kişi ve nesneleri bir önem sırasına koymaları istendi. Deneyin sonuçlarına bakılınca; katılımcıların 7/6`sı akıllı telefonlarını en yakın arkadaşlarına eşit yada onlardan daha üstün tutttuğu ortaya çıktı.



Böylece, Würzburg ve Nottingham Trent üniversitelerinin Kaspersky Lab ile yaptığı ortak araştırmada akıllı telefonların hayatımızı nasıl etkilediğini ve en yakın arkadaşlardan daha önemli olduğunu ortaya çıkarttı.

netice her ne kadar memleket dışında hazırlanmış olsa da, bundan böyle ülkemizde de çağımız genç toplumunun elindeki akıllı telefonlar ne yazık ki hiç ellerinden düşmüyor. devamlı sosyal medya üzerinde paylaşımlar, takipler yada konuşmalar gerçekleştirildiği gibi, pek iç açıcı verilerin ortaya çıkmadığı kesin.





KAYNAK