Tolga Çetinkaya,Sanalbeyin.net ile bir çok televizyon haberlerinde,birçok basında yer almıştır. Büyük projeler gerçekleştirererk adını duyurmuştur. Son zamanlarda yaptığı temalarla’da iyi yerlere gelen Tolga Çetinkaya son zamanlarda fazla adıından bahsettirmiştir.
Tolga Çetinkaya’ya ulaştığımızda hayatını anlatmasını istedik ve Tolga anlatıyor..
18.03.1994 tarihinde İstanbul’un Eyüp ilçesinde hayata gözlerimi açtım.Yine Eyüp ilçesine bağlı Alibeyköy semtinde Eyüp İ.M.K.B. Ticaret Meslek Lisesi’nde Web Tasarım ve Programlama okudum.
İlk okul yıllarında hemen hemen her boş olduğumuz zaman arkadaşlarla direk internet kafeye giderek counter strike oynardık.Tabi bir süre sonra ben sıkıldım ve internette dolanmaya başladım yani önceleri oyun doğrultusunda kullandığım bu cihaz(Bilgisayar) daha sonradan oyun ile alakasını kesmiş ve sadece internette araştırma yapmalarla geçti.Hergün araştırıyordum, sürekli web sitelerine girip çıkıyordum ve birden dedimki neden benimde böyle bir sitem olmasın? Neden başkalarıda benim sitemi ziyaret etmesin vs. düşüncesiyle Web sitesi nasıl yapılır? Nedir? Neler gereklidir? bu başlıklar altında araştırmaya başladım.İlk başta herkes gibi ücretsiz bir blog sitesi hizmeti veren TR.GG’yi unutmuyorum :) TR.GG ile bir site kurdum ve üzerinde uğraştım HTML ile tanıştım onu araştırdım bu seferde nedir? ne değildir? nasıl kodlanır? HTML/CSS’yi öğrendim ve kendim güzel tasarımlar çıkardım.Sürekli HTML/CSS ile tasarımlar yapıyordum Tablolar vs.Daha sonrasında WordPress ile uğraştım ve WordPress Tasarım kodluyor,Admin paneli yapıyor ve gerekli yapmak istediğim herşeyi yapmaya başlamıştım.Kendime bir blog kurdum; www.sanalbeyin.net biliyorsunuzdur zaten, ilk başlarda edindiğim tecrübe ve birikimlerimi beni takip eden kişilerle paylaşmaya başladım.Webmaster bloğu olmuştu hemen hemen ve Teknoloji’yi seven biri olarak onun mucizileriyle uğraşarak ve sürekli takip ederek bu alanda yazılar yazmaya başladım sonra birden bire webmaster bloğundan çıkarak Teknoloji Haberleri sitesi oldu.Güzelde oldu, takipçi kitlem arttı ve hemen hemen hergün sitemle beraberdim sorunlar oldu onları çözdüm ve şimdi bu durumlara geldik, hergün güncel bir şekilde yazar ekibi ile hergün 2000 binden fazla takipçisi ile sizleri Teknoloji Haberleri ile buluşturuyoruz.Bugünlere gelene kadar çevremden kimseden yardım almadım, internette arkadaşlar edindim sanal dünyaydı artık benim asıl dünyam arkadaşlar edinip onlarla konuşarak, dertlerimi,sevinçlerimi onlarla paylaşarak geçiyordu hayatımız.Büyük bir azimle ilerliyorum sizlerinde desteği ile büyük projeler için durmadan çalışıyorum.
Hedeflerim, kendime ait profesyonel ekip kadrosuyla hizmet veren bir Web Tasarım ve Programlama AJANS’ı kurmak istiyorum.Tanınan bir AJANS haline gelmesini istiyorum.
Hayel ettiğim aklıma gelen herşeyi yapıyorum, Tasarım çiziyor,PSD to CSS yapıyor, WordPress’e entegre ediyor,Gelişmiş admin paneli yapıyor,SEO uyumlu kodlama yaparak ve PHP üzerinde çeşitli çalışmalar yaparak sürdürüyorum.
Bana göre İnternet mükkemmel birşey anlatılmaz birşey.
Yurtdışında okumak istiyorum.
kaynak: http://www.biyoblog.com/tolga-cetinkaya.html