Being
İçeriklerin Gücü Adına!
Kullanıcı
-
Üyelik
08.04.2012
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Metin Yazarı/Editörü
-
Konum
İstanbul Avrupa
-
Ad Soyad
B** G**
-
Mesajlar
935
-
Beğeniler
1087 / 1028
-
Ticaret
91, (%100)
Selam Romalılar ve WM Aracı üyeleri
Bir çoğunuz gibi ben de bilgisayar kullanmayı küçük yaşlarda kendi evimde öğrendim. Klavyeye de paldır küldür alıştığım şekilde girişiyorum.
Gün ortasından sonra yaşadığım yorgunluk üzerine biraz araştırma yapınca bilgisayar kullanmayı profesyonel anlamda öğrenen yabancıların büyük kısmının
Touch Typing denilen yöntemle klavyeyi kullandığını gördüm.
Bahsettiğim yöntemde eller klavyenin üzerine sabit bir pozisyonda yerleştirilip tuşlara kesin parmaklarla basılıyor.
Türkçede biz bu olaya nizami 10 parmak diyoruz.
Merak ettiğim konuysa şu; bu yöntemle klavye kullanan veya sonradan bu yönteme geçiş yapan arkadaşlarımız var mı? Ergonomi ve yazış hızı açısından nasıl bir fark görüyorlar ya da gördüler?
Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.
-
Üyelik
30.01.2017
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Danışman
-
Konum
İstanbul Avrupa
-
Ad Soyad
H** K**
-
Mesajlar
730
-
Beğeniler
204 / 203
-
Ticaret
10, (%90)
17 yıldır bilgisayar kullanıyorum ilk zamanlar 10 parmak çalışmıştım fakat çok zor geldi. Biraktim bende solağım. Piyano çalar gibi klavye kullanırım :D
Bünye o kadar benimsemiş ki artık klavyeye bakarsam yazamıyorum gözüm ekranda elim klavyede olacak.
Birde askerde nöbetçi astsubay sürekli beni çağırırdı bilgisayarda dilekçe vs bişeyler yazdırmak için. Devlet kurumu F klavye var heryerde. Mecburen klavyenin dilini Q'ya çevirip öyle yazıyordum. Tuşların yerini ezberliyorsun bir süre sonra otomatiğe bağlıyorsun.
Askerliği yapanlar bilir muhabere kısmında semaç adında kriptolu haberleşme aracı vardır. Onun klavyesi zordu biraz ama piyano çalar gibi yazıyorsun bi süre sonra. Kısacasi klavye konusu tamamen alışkanlığa dayalı birşey.
// Acta est fabula