Bir varsayıma göre Türk Bayrağı 1. Kosova Savaşı sonrasında savaşta ölen Türk askerlerinin kanlarının bir çukurda toplanması, Ay ve Yıldız’ın yan yana gelmesiyle oluştuğu söylenmektedir. Yapılan araştırmalar sonucu 28 Temmuz 1389 ve Kosova koordinatlarında (Lat: 43.41 , Long: 25.65) gezegenlerin konumu incelendiğinde Ay ve Yıldız’ın aslında Ay ve Jüpiter olduğu anlaşılmıştır.Savaşın olduğu zamanda Astronomi konusunda fazla bilgi olmamasından dolayı, kan çukurunda gözüken yansıma yıldıza benzetilmiştir. Jüpiter ilk olarak 17. yüzyılda Galilei tarafından Jüpiter’e ait 4 Ay keşfedilmiştir. Jüpiter’in gözükebilen 4 ay’ının da etrafında kısmen parlaması Jüpiter’i köşeli bir yıldıza benzetilmesini sağlamıştır.
Osmanlı Devletinin ilk bayrağı, Anadolu Selçuklu hükümdarı Gıyaseddin Mes’üd tarafından Osman Bey’e hediye olarak gönderdiği beyaz renkli bayrak idi. Osmanlı devleti 14.yy dan itibaren çeşitli renk ve şekilde bayrak lar kullanmıştır.Kırmızı zemin üzerine beyaz hilal ve yıldız konarak oluşan bayrak ilk kez Osmanlı Devleti tarafından 1844 yılında kabul edilmiştir.

1922′de TBMM tarafından saltanatın kaldırılması üzerine halifeye mahsus olarak, yeşil zemin ortasında sekiz suali beyaz bir güneş içindeki saltanata ait bayrak kaldırılmıştır. Kırmızı zeminde beyaz ay yıldızı içeren bayrak kabul edilmiştir. Cumhuriyet yönetiminin kurulmasından ve halifeliğin kaldırılmasından sonra 25 Teşrin-i Evvel 1925′de bir sancak talimatnamesi çıkarılarak, harp ve ticaret gemileri hakkında muayyen esaslar kabul olundu. 29 Mayıs 1936 tarih ve 2994 sayılı Kanunla Türk Bayrağı ’nın şekli ve ölçüleri kesin bir şekilde tespit edildi. 28 Temmuz 1937 tarih ve 2/7175 sayılı Kararnameye ilişik 45 maddelik bir tüzük ile de Türk Bayrağı ‘nın kullanılışı düzenlenmiştir.





Kaynak: http://www.ankarabayrakci.com/turk-bayragi/