Tarih 7 Temmuz 1961 istanbul sıkı yönetim altındaydı. Uzun boylu, bıyıklı ve siyah gözlüklü bir adam Çemberlitaş'ta bulunan buğday fabrikasına girdi. Sonra silahını çekti ve '' Kimse kıpırdamasın. Vururum. '' dedi

Filmler gerçek oluyordu. Bankanın müdürü, müşterisi, gişe personeli, çaycısı.. Kısacası herkes şaşkındı. Yaşadıkları adeta bir film sahnesiydi. Soyguncu tıpkı filmlerde ki bir torbayı gişe personelinin üstüne fırlatıp paraları doldurmasını söyledi.

Bu soygundan sonra 1 ay kayıplara karışan gangter bu soygundan 1 ay sonra giydiği takım elbisesi ile İş Bankası Kazlı Çeşme Şube'sine baskın yaptı ve burada korkuyla duran gariban görünüplü bir adamı fark edip yanına giderek '' Sen ne iş yapıyorsun ? '' diye sorduğunda ''İşçiyim cevabını alınca '' Korkma ben işçinin parasını almam '' dedi.

Gangster bankanın paralarını çalıp kapıda bekleyen Chevrolet marka aracına binerek kayıplara karıştı.

Hakkında hiç bilgi ipucu olmayan bu gangster için 100.000 TL ödül koyuldu.

Araştırmalar sonucunda bu gangsterin hapisten kaçan Necdet Elmas olduğu anlaşıldı.

Necdet Elmas ruhunun derinliklerinde dahi gangsterliğini yaşıyordu. Çok sevdiği Chevrolet arabasında uyur, kadınları çok sever ve polislerden nefret ederdi. Zaten daha önce hapis yatmasının sebebi ise Chevrolet marka otomobilleri çalmasıydı.
Necdet Elmas o dönem gazatelere '' Gangster of Istanbul '' imzalı mektuplar yollamaya başlamıştı.

Hükemetin Necdet Elmas için koyduğu 100.000 TL lik ödül bir akrabasını cezbetmiş ve Elmas'ı ihbar etmesine sebep olmuştu.

Darıca'da Necdet Elmas'a karşı asker ve polisin birlikte yaptığı baskında Elmas teslim oldu. Yakalandığı evden teslim olmak için dışarı çıkmadan önce tıraşını olmuş, saçlarını taramış ve en yakışıklı haliyle dışarı çıkmıştı. Hatta bununla da yetinmeyip çevrede bulunan kadınlara kur bile yapmıştı.

ahkemede 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Necdet Elmas duruşmasında '' Duruşmalar sırasında mahkemenizi incitecek bir şey söylediysem bunu ruhiyeti halime affetmenizi rica ederim. Suçta bir kasıt aranırsa benim bu suçta bir kastım yok. Suç ki, bir ceza ise bir banyodur. Ben bu banyoda yıkanacağım. Banyonun dozu fazla kaçarsa bu banyo değil zarar tevlit eder. İleride bir kitap yazıp durumu efkari umimiye arz edeceğim. Müdafalar tali derece kalır. Esaf müdafanın vicdanlarınıza yapılmasını istiyorum. Adelet önünde boynum kıldan incedir.

Daha sonra bir af ile hapisten çıkan Necdet Elmas unutuldu ve tarihin tozlu sayfaları arasında yerini aldı. Bazı söylentilere göre Beşiktaş civarında bir büfesi var. Ama bu bilgi henüz net değil.

Kaynak