RootFRM
Müşteri Temsilcisi
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
MT
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Ailemden farklı bir şehirde üniversiteye gidicem ve benim burs almam gerekiyor bu konuda hiç bilgim yok nasıl bir yol izlemeliyim yardım edermisiniz ?
Bugüne kadar hep ileri denedik.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** G**
-
-
-
Ticaret
139, (%100)
Hocam %100 burs mu %50 mi %75 mi istiyorsunuz? Puanıniz kaç. Çok başarılı bir oğrenci değilseniz sonuçlar tatmin edici değilse işiniz zor. Hatta imkansız
cooper
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Müh. öğrencisi
-
-
Ad Soyad
E** F**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Şehrindeki Vakıf/Dernek tarzı yerlerden başka şehire gideceğin için burs alabilirsin. Kyk geri ödemeli veya ödemesiz bursta alabilirsin. Eğer aile durumunuz iyi değilse geri ödemesiz burs çıkacaktır. Belli başvuru tarihleri var.
Bunların dışında, üniversite puanın iyiyse başarı bursları alabilirsin.
negiu
WM olmaya çalışıyoruz
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Fizyoterapist
-
-
Ad Soyad
F** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
KYK ve TEV burslarına başvur. İkamet ettiğin yerdeki belediye veya dernekler de burs verir. İstanbul'da burs veren vakıflar epey fazla(İstanbul Ticaret Odası,Sabancı,Koç vakfı). Üniversite okuyacağın ildeki vakıflara derneklere de başvurabilirsin. Üniversitelerin de yemek bursları falan olur ona da bir göz at ihmal etme. Bazı liseler mezunlarına burs imkanları sağlıyorlar, okul müdürüyle ve müdür yardımcısıyla görüş.
KYK bursu çıkmasa bile kredi yüksek ihtimalle çıkar. Üniversitelerin kendilerine bağlı kantinlerde,yemekhanelerde veya getir götür işlerinde çalıştırmak için ders saatleri haricinde part time çalıştırmak üzere üniversite öğrencilerinden eleman alırlar. Bunu da değerlendirebilirsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
26, (%100)
Merhaba hocam, ilk olarak yaşadığınız ilçenin belediyesini arayıp burs imkanı sağlayıp sağlamadıklarını öğrenmenizi tavsiye ederim. Genelde 200 TL veriyorlar (Yaz tatilleri hariç).
Yine ilçenizde isim yapmış vakıflara bakabilirsiniz. Eğer güzel bir üniversiteye gidecekseniz kesinlikle geri çevireceklerini sanmıyorum. Vakıfların verdiği burs miktarları değişiyor.
Ayrıca çevrenizde cebi kadar gönlü de zengin yardımsever insanlar varsa onlardan da yardım isteyebilirsiniz.
Son olarak KYK var.
Ek olarak bir tavsiye vereyim müsadenizle. Gideceğiniz şehirde KYK yurtlarında kalmanızı tavsiye ederim. Hem fiyat olarak çok ucuz olur hem de sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verirler. Tasarruf için birebirdir.