Evet isim farkı etkiliyor. Şöyle bir şey yapabilirsin, kaliteli bir üniversiteye girdikten sonra üniversitenin Erasmus programlarına katılıp yurtdışına 1-2 dönemlik gidip, oradaki üniversitede okuyabilirsin. Böylelikle hem İngilizcen (ya da hangi ülkeye gidersen o ülkenin kullandığı dil) gelişir, hem de yurtdışında okuduğun için havan olur. :cool:
Ayrıca üniversite bittikten sonra 2 yıl da yüksek lisans yaparak "yüksek mühendis" gibi bir ayrıcalığın olur ve maaşların ortalama 150/250$ arasında ekstra ücrete gelir.
Dillerin önemi çalışacağın ülke, çalışacağın sektörün uluslararası işverenleriyle alakalı biraz. Fransız bir şirketle çalışırsan elbette öncelik Fransızca olur. :)
Hayır demek üniversitede gerçekten işe yarıyor. Aksi taktirde kendini bilinmedik sularda yüzerken buluyorsun. Üniversitede ilk yıl başıma gelmişti. :p Daha sonra tek tek arkadaşlıkları bitirince hem notlarım yükseldi, hem daha sağlam olmaya başladı üniversite. Gerçi yine bir çok dersten kaldım, ama olsun. Önemli olan geçtiğim derslerde yüksek notla geçmiş olabilmek. :D
Amin cümlemizden.
Ayrıca üniversite bittikten sonra 2 yıl da yüksek lisans yaparak "yüksek mühendis" gibi bir ayrıcalığın olur ve maaşların ortalama 150/250$ arasında ekstra ücrete gelir.
Dillerin önemi çalışacağın ülke, çalışacağın sektörün uluslararası işverenleriyle alakalı biraz. Fransız bir şirketle çalışırsan elbette öncelik Fransızca olur. :)
Hayır demek üniversitede gerçekten işe yarıyor. Aksi taktirde kendini bilinmedik sularda yüzerken buluyorsun. Üniversitede ilk yıl başıma gelmişti. :p Daha sonra tek tek arkadaşlıkları bitirince hem notlarım yükseldi, hem daha sağlam olmaya başladı üniversite. Gerçi yine bir çok dersten kaldım, ama olsun. Önemli olan geçtiğim derslerde yüksek notla geçmiş olabilmek. :D
Amin cümlemizden.
Aslında yabancı ülkeye gitmek çok isterim bu erasmusla . Lisedede olmuştu bi kere ama sonra vazgeçtiler . Biraz açıklayabilir misiniz rica etsem bu yurt dışında okuma olayını bi bilgim yok pekte.
Yüksek lisansı düşünüyorum zaten para paradır sonuçta :D
Öncelikle kendimi geliştirip bi şirkette işe başlayıp ( google vb hayallerim var ) daha çok bilgi sahibi olup kendi şirketimi kurmak hayallerim arasında :)
İtaylanca kolaysa geleyim 1-2 saat ders versen süper olur :D
Hayır demeyi kesin öğreneceğim o zaman yüzmeyi severim aslında ama :p