-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
üniversitede ilk yılım 2. dönem yatay geçiş ile aynı üniversitede başka bir bölüme geçmek istiyorum internette dolaşırken sadece 1 yatay geçiş hakkımın olduğunu öğrendim.
Diyelim ki yatay geçiş yaptım o bölümden mezun oldum sonra tekrar sınava girdim kazandım yerleştim yine yatay geçiş ile bölüm değişikliği yapabilir miyim ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Google Adsense
-
-
Ad Soyad
F** P**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Ben 2 kez yatay geçiş hakkınız olduğunu biliyorum eğer ki yatay geçiş yaptığınız üniversiteyi beğenmezseniz iki hafta içerisinde eski üniye geri donme şansınız var ..
Daha onceden bir kez yatay geçiş yaptım ve dgsle farklı bir üniversiteye yesleştim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Google Adsense
-
-
Ad Soyad
F** P**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Onceden arastirmalarima gore oyle sistem degişmediyse kesin bir şey diyemiyorum hocam adamlar her sene farklı bişey getiriyorlar
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
PHP Geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
G** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
iki hak olayı şöyle gerçekleşmektedir.
Birincisi merkezi yerleştirme puanı ile yani üniversiteye yerleştiğiniz seneye aldığınız puana göre
İkincisi ise derslerinizde sağladığınız başarı ortalamasına göre yerleştirme hakkı. Her iki hakkı da birer kez kullanabilirsiniz.
Ayrıca ilk sene bitmeden yani haziran ayını tamamlamadan yatay geçiş hakkınızı kullanamazsınız. Çoğu üniversitede dönem arasında yatay geçişi açmıyor zaten.