-
Üyelik
10.08.2014
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Hukuk
-
Konum
Bursa
-
Ad Soyad
H** K**
-
Mesajlar
879
-
Beğeniler
77 / 133
-
Ticaret
15, (%93)
Tek sorun ip adresiyse, ip adresimi gizleyip paylaşım yapamaz mıyım veya aynı interneti başkası kullanıyo olamaz mı ? Farklı bi yerden paylaşım yapamaz mıyım? bunlar çözüm yolu olabilir mi işte hocam onu soruyorum
Ayrıca whois bilgilerimi gizlersem beni bulabilirler mi ?
-
Üyelik
05.02.2014
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
SEO Danışmanı
-
Konum
İstanbul Anadolu
-
Ad Soyad
B** A**
-
Mesajlar
413
-
Beğeniler
92 / 67
-
Ticaret
46, (%100)
Birşey olmaz hocam daha büyük yolsuzluklara hırsızlıklara ceza uygulamayan adaletten korkulurmu ?
-
Üyelik
18.07.2014
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Memur
-
Konum
Mardin
-
Ad Soyad
S** i**
-
Mesajlar
1977
-
Beğeniler
639 / 720
-
Ticaret
3, (%100)
23 Ağustos 2000 tarihi itibari ile tüm dünya ülkeleri imzaladıkları anlaşmalar neticesinde telif hakları için Uluslararası Bern Sözleşmesi'ne taraf olmuşlardır. Bu nedenle, bu tarihten sonra tüm dünya ülkeleri kendi telif hakları yasalarını bu anlaşmaya göre uyarlamışlardır. Örneğin, Türkiye her ne kadar FSEK'i 1951 yılında çıkarmış olsa da, Bern Sözleşmesine 1995 yılında üye olmuştur. Bu tarihten sonra FSEK'te gerekli değişiklikleri yapmıştır.
Diğer arkadaşların da dediği gibi bu tür bir uyarı, sizi bir mahkemede kurtarmaya yetmez. Fakat; buradaki sorun kağıt üzerinde yazılı yasalar ile uygulamanın yalnızca bizde değil, tüm dünya ülkelerinde farklı olmasından kaynaklanmaktadır. Yasa koyucuların, uygulamaya koyduğu yasalar ile uygulama bazen farklılıklar gösterebilir. Örneğin, bir karayolunda aracınız ile emniyet kemeriniz takılı olmadan seyrediyorsunuz ve karşılaştığınız ilk trafik polisi size emniyet kemeri için ceza uygulamadı. Fakat bundan 5 dakika sonra aynı güzergah üzerinde karşılaştığınız trafik polisi size emniyet kemeri nedeniyle ceza uyguladı. Hatta bu cezayı daha önce size ceza uygulamayan trafik polisinden önce geçtiğiniz kameraya emniyet kemersiz olarak yakalanmanızdan dolayı uyguladı. Yani bu durumun kısa özeti budur. Suç ve cezada kanunilik ilkesi, tüm dünya ülkelerinde aynıdır. Fakat uygulamada basit farklılıklar gösterir.
Bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı, emniyet kemerini yasalarda belirtildiği şekilde takmalısınız. Fakat cezayı kesecek olan trafik polisi belki sizi görmeyebilir, başka bir işi olabilir, yasal olarak uygulayacağı cezayı uygulamak için yeterli vakti olmayabilir, faaliyetin sonunda denk gelmiş olabilirsiniz veya trafik polisi o esnada daha büyük bir suç hakkında ya da kaza hakkında ihbar almış olabilir. Yine de bu sizin emniyet kemeri takma zorunluluğunuzu ortadan kaldırmaz. Umarım anlatabildim.
Bu arada, telif hakları ile ilgili uluslararası anlamda uğraşı vermek gerçekten büyük mali sonuçlara neden olur. Bu tür uygulamalarda (emniyet kemersiz) yurt dışı sunucuları tercih etmeniz, süreç nedeniyle size ulaşmalarında geçecek zamanda sizin değerlendirme yapmanıza neden olabilir. Bunun için emniyet kemersiz gezerken yurt dışı sunucuları tercih etmelisiniz. Yoksa başka bir esprisi yok. Suç varsa ceza vardır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Durgun sular derin akar.