Can Aslan
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Seo Uzmanı
-
-
Ad Soyad
C** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar, benim yıllardır üzerinde düşündüğüm çeşitli projelere giriştiğim bir hayalim var, Yaşadığım yer olan Giresun'da çok fazla web sektörü ile uğraşan firma yok. Taş çatlasın 3,5 büyük firma gösterilir.
Gelelim ne yapacağıma; Yaklaşık 8 senedir internet sektörü içerisindeyim, Grafik ve web tasarım, seo, bilgisayar, parça bakım onarım. Profesyonel manada yaptığım işler arasında. Ve bunların yanı sıra telefon tamirciliği de yapmışlığım var.
Şimdi ise nasıl yapacağıma gelelim, ben düşündüm ama sizlerinde görüşlerini merak ediyorum. Akıl, akıldan üstündür :)
Hukuki manada Muhasebe ve Finansman alanı okuduğum için, firma nasıl kurulur, hangi yasal kanallara başvurmak gerekir, aylık vergilendirme ücreti ne kadar, gelir ve gider hesaplarımı v.s, v.s bunlardan yana sıkıntı yok.
Açacağım dükkanı ise, Giresun'un en büyük ilçelerinden biri olan Bulancak'da açacağım, diğer ilçelere ve merkeze yönelme konusunda'da hiç bir sıkıntım, yok. (Reklam ve tanıtım hizmetleri)'ne yönelerek işletmemin tanıtımını çok güzel bir şekilde yapabilirim. Aklımda deli planlar var :D
Gel, gelelim bütçe konusuna; şu an elimde 10000 liram var, hali hazır da yapmış olduğum işlerden de alacağım var. Aile desteği v.s ile de bu rakam artabilir.
Sizlerin tavsiyesi nelerdir? İşe başladığım zaman, ve işler ilerlediği zaman neler yapmam gerekir, v.s bana neler önerebilirsiniz?
Şimdiden çok teşekkür ederim, keyifli forumlar :)
Komut
www.d-help.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
E-Ticaret Yöneticisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
29, (%100)
Yeni başlayan firmalar eğer elindeki meblağlar az ise tek bir daldan en iyi olmak için başlarlar. Eğer bütçen 500.000,00 TL'sı ve üstü değilse bir alanda o da en iyi olduğun alanda yap. İş yeri açarken her zaman açtığın kadar paran bankada olsun. Yani 10.000,00 TL. varsa bunun 5 binini kredi olarak bankadan çek 5 bin kendin kat 5 binde bankaya faize koy. Yarının sana ne getireceği belli olmaz. Asla düşük meblağlarda ortak arama. Eğer tasarım üzerine bir firma kuracaksan bulunduğun ilde ilk olmaya çalış. Çünkü para kazanmak istiyorsan ya İLK olacaksın yadan EN İYİ olacaksın. Yoksa alçakdan sürünmeye devam edersin. Eğer internet üzerinden para kazanmayı hedeliyor ve site satmak istiyorsan etrafını kullanarak bulunduğun ilin en büyük firmasıyla işe başla. Önce referansına bakar herkes. Eğer bilişim üzerine firma açacaksan ihalelere gir ufak tefek. 5 bin liralık 10 bin liralık okul yada sosyal hizmetlerin alım ihalelerine. En iyi reklam dedikodu'dur bunu unutma. İyi dedikodu yaptırırsan emin ol 1 milyonluk reklamdan daha fazla hayır görürsün. Eğer telefoncu gibi birşey açacaksan ona pek birşey diyemem piyasası hakkında fikrim yok ama her yerde telefoncu var. Şunu unutma ne yaparsan yap sattığın ürünü internetten de sat. Açık arttırma sitelerinden. Başka sorun varsa yazabilirsin.