Uzun yıllardır bu forumun üyesi ve web yayın dünyasının bir parçası olarak bu başlığı açmak istedim. Konunun amacı hatalarımızın farkına varmak ve düzeltmek için çabalamak. Başlık altında herkes gözlemlerine bağlı olarak lafı çok uzatmadan düşüncelerini paylaşırsa sevinirim.
Benim gözlemlediğim en büyük hata yaptığımız işleri kendi elimizle yok ediyor oluşumuz. Malesef referans ve portfolyo kültürüne sahip değiliz. Bu hatayı yapanlar arasında ben de varım. 2005-2010 arasında yaptığım web sitelerini korusaydım şu anda bambaşka bir noktada olabilirdim. Ama korumadım. Ben öğreniyor ve gelişiyordum. Doğal olarak yaptığım işlerin bir süre sonra zayıf olduklarına karar verdim. Sitelerimi de kendimle beraber geliştirmem gerekirken ben onları yok etmeyi seçtim. Son zamanda forumun yeni ve genç üyelerinde de bunu istisnasız olarak gözlemliyorum.
Bir abiniz olarak sizlere verebileceğim en önemli tavsiye şudur; başarının sırrı yeni fikirleriniz, projeleriniz değil, istikrardır. Ne olursa olsun sitelerinizi yok etmeyin. Aldığınız domainler ve hostingler minimum 3 yıllık olsun. Sıkılıp, başka bir şeyle ilgilenmek isteyebilirsiniz. Ara verin, ama artık onlarla ilgilenmeseniz bile siteleriniz yaşamaya devam etsin.