3579
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Çok fazla forumda yöneticilik yapmıştım ve kurallar hafif olunca sadece sohbet amaçlı forum forum dolaşan veletler doluyor siteye. Kuralları ağırlaştırınca bir nevi seçicilik sağlıyor ve sadece forumun türüyle ilgilenenler forumları dolduruyor.
Örneğin; WMAracı kuralları biraz daha katılaşsa, forumda daha çok webmaster olur / internetle gerçekten ilgilenen olur. Bunun sebebi ise, diğerlerinin (gereksiz tayfa) bu kurallar çerçevesinde siteden uzaklaştırılacak olmasından kaynaklanıyor.
Bir başka şey ise, çoğu kişinin siteye üye olunca tek bir kurala dahi bakmadan konu açması. Sonra beni niye ilk konuda siteden uzaklaştırdılar diyor. Yani bunların da önüne geçmek bir nevi.
Sonuna kadar haklı olduklarını düşünüyorum.
(Yöneticilerin yaptıkları yöneticilerle alakalıdır, forumla alakalı değil. Eğer bu kuralları hakkıyla uyguluyorlarsa tebrik etmek gerekir.)
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
İ** U**
-
-
-
Ticaret
45, (%100)
Kakarotto'ya katılıyorum.
Pasa
Gelecek Bizim
Yönetici
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
S** P**
-
-
-
Ticaret
356, (%100)
Konudaki yorumları okurken "yanlış kategoride açılan konu yüzünden üye yasaklanmamalı, konu uygun bölüme taşınmalı" tarzında bir yorum gözüme çarptı.
Üye yeni ise foruma alışkın değil var olan kategorileri bir süredir gezmemiş, kategorilerden habersiz ise; dediğin gibi konu taşınıp üye uyarılabilir.
Ama 2-5-7 aydır forumda üye olup, aktif olan bir üyenin yanlış kategorilerde konular açması (tabi birden çok kategoriye girebilecek konulardan bahsetmiyorum) kabul edilebilir değil. Yani evet süresiz olmamak üzere uzaklaştırılmalı. (tabi alışkanlık haline getirirse süresiz kaçınılmaz.)
1 kişi bu mesajı beğendi.
Deneyim demeyin, deneyin!