alper155
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
serbest ticaret
-
-
Ad Soyad
A** E**
-
-
-
Ticaret
8, (%75)
Arkadaşlar yaklaşık 1 sene önce antalya da sosyal mesafe kurallarına uymadığım gerekçesiyle 3.150 tl ceza yazıldı. tamamın haksız yere yazıldı, olaydan sonra istanbul'a geldiğim için pek takip edemedim. dün gelen mesajla antalya vergi dairesi tarafından banka hesaplarıma haciz geldiğini öğrendim.
resmi ikamet adresim antalya, tebligat almadım ve şuan istanbul da yaşıyorum.
nereye, nasıl itiraz edebilirim?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
icra Takip Uzmanı
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sanıyorum İdare mahkemesine dava açmanız gerekir. Ancak ödeme yapmadan haciz işlemi durdurulamaz. Davayı kazanırsanız devletten geri alabilirsiniz.
E haciz uygulanmıştır ve resmi adresiniz neredeyse oraya tebliğ edilir. Mernis adresiniz Antalyada ise usulsüz durum yoktur.
1 kişi bu mesajı beğendi.
İcra Takip Uzmanı
cthax
@emileyt.vanlife
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
130, (%100)
Muhtemelen e tebligatınızda açıktır ondan. Yediğiniz cezayıda haksız yere yediğinizi düşünüyorsanız o zaman itiraz etseydiniz keşke
alper155
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
serbest ticaret
-
-
Ad Soyad
A** E**
-
-
-
Ticaret
8, (%75)
öncelikle teşekkür ediyorum. ceza tebliğ edildikten belirli bir süre içerisinde mi itiraz etmem gerekir yoksa itiraz hakkım hala var mıdır
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
1 sene önce uygulanan bir cezaya itiraz hakkı olduğunu pek sanmıyorum. En başında takip etmeniz gerekirdi ki itirazınız işleme alınmış olsun.
İtiraz sonrası yine de bankanıza talimat verip e-haciz için izin verdiğinizi beyan etmeniz gerekiyor. Para tahsil edildikten sonra işlemler başlar çünkü.
Tek banka hesabına da uygulanmaz haciz işlemi, onu da belirtmekte fayda var. Yeni hesaplar açıldığında vergi dairesi hemen haciz için bilgilendirir bankayı.
İşiniz zor, umarım çözüm bulursunuz.