Merhaba arkadaşlar;
Bu yazımda sizlere sitede yapılan yorumların, yazara olan etkisinden bahsedeceğim. Yazarın yazmış olduğu bir yazıya “gerçek güzel bir anlatım, teşekkürler.” diye bir yorum gelirse, bu yorum yazarı heveslendirir ve başka konularda yazı yamaya yöneltir. Yazarın yazmış olduğu bir yazıya “kötü bir anlatım, olmamış.” diye bir yorum gelirse, bu da yazarın yazı yazma şefkini kırar ve bu işi bırakmaya iter. Tabiki kalitesiz, imla kurallarına dikkat edilmeyen bir makaleye, “güzel olmuş” diye yorum atmakta aynı test çözerken arkadan bakma gibi kendini kandırmaya girer.
Bu yorum sadece yazarı mutlu eder ve yazar der ki, “ben böyle iyi yazıyorum ve devam ediyim.” . Oysa ki yazıyı yazan yazara, eğer ki yazısında imla hataları, kelime eksiklikleri var ise “yazmış olduğunu konu güzel fakat imla hataları ve kelime eksiklikleri var.” diye bir yorum atmak hem yazarın yazı yazma şefkini kırmaz, hemde hatalarını düzeltmeye iter. Siz değerli zyaretçilerimize böyle bir yazı yazmak beni mutlu etti teşekkürler. Tabiki bende kişisel bir blog yazarıyım. İmla hatalarım ve kelime eksiklerim olabilir. Yorum bölümünden, hatalarımı iletirseniz sevinirim. Herkse iyi günler…
KAYNAK: Ahmetbilal.net > Webmaster > Yazılara Yapılan Yorumların Yazara Etkisi