lostyazilim
tr.link

Yönetici makbuz kesmek zorunda mı? (Çok önemli)

16 Mesajlar 10.689 Okunma
lstbozum
tr.link

CezaLet CezaLet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Dil Öğrencisi
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 1268
  • Beğeniler 418 / 276
  • Ticaret 15, (%100)

Referee19 adlı üyeden alıntı

CezaLet Bende site yönetiminde bulunuyorum. Vermek zorunda ama sıcağı sıcağına en kısa sürede gidin görüşün tıklayın kapısını 5 dakika konuşabilir miyiz? deyin. Sonra anlatın ben bu zamana kadar verdiğim paraların karşılığı makbuz almak istiyorum. (Kesinlikle şuna inanmayın geçmişe ait kesemiyoruz demesine kesinlikle inanmayın) baktınız olmuyor A4 kağıdına yazın şu sitenin şu dairesinde bulunan şu numaralı ev sahibiyim site yöneticisine şu aylar da şu kadar şu kadar toplamda şu kadar ödedim diye yazsın. Altına hem yönetici hem de siz imzalayın ve bitirin. En önemlisi şu hocam elinizde mutlaka böyle bir şey olsun.

Örnek veriyim biz kapıcıya pazar günleri izin verdik ama çok sevdiğimiz biri diye resmiyete dökmedik yoksa normal de izin kağıdı imzalatmamız gerekiyordu neyse kapıcının çıkışı oldu tazminat zamanı ben pazar günlerimi kullanmadım dedi :) Yani benim anlattığım olay bu kesinlikle bir evrak alın yoksa ileri de çıksa dese ki yo ben almadım dese ispat edemezsiniz başınız ağrır boş yere. Yani vakit kaybetmeyin çıkın konuşun yardımcı olur olmaz sa en kötü ihtimalle yardımcısına gidin deyin anlatın avukata gideceğim hakkınız da suç duyurusu bulunacağım bu yaptığınız yasal değil ve apartman/site yöneticiliği yönetmenliğine ayrıkırı derseniz onlar anlar zaten verirler.

Bu insan şöyle bie yönetici. Giderleri hiçbir yere yazmaz. Giden paranın nereye gittiği belli değildir. Panoda sadece aidat tablosu vardır. Aidatı kapıyı kim açarsa o elden alır. Ablam aidatı kızına elden vermiş. Kızı inkar ediyoe almadım diye. Apartman ayağa kalktı çünkü ablam asla böyle para konularında haksızlığa gelemez.
Benim yapacağım şu. Aynı aidatı nakit olarak götüreceğim ve biz bu parayı verdik. Ablam rüyasında o parayı vermiş olamaz ama herneyse. Bu parayı alın. Bana bugüne kadar aldığınız tüm aidatların makbuzunu veya bankaya yatırdığınız dekontaları açıklamalarıyla verin lütfen. Ki veremicek. Bu durumda dava açma hakkına sahip oluyor muyum hocam?

ChesterFiel adlı üyeden alıntı

Ben aidatı vereceğim kızı gelip benim paramı yiyecek sonra babası kapıma dayanacak para vermediniz diye ? Kapatırım kapıyı.

Olay tam olarak böyle oldu. İnadına inkar ediyor kızı.

Referee19 adlı üyeden alıntı

ChesterFiel Öyle kolay kapatamazsın artık her yönetici avukat tutuyor kendine. Seni bir verir çıkarsın hakime dersin verdim bir daha sorar verdim yönetice sorar verdi mi? Yönetici der ki: Yok efendim biz aldıkalrımıza makbuz veriyoruz derse bakarsın öyle trene :D hani nerede makbuz? Dikkat et kolay değil öyle kapı kapatmakla olmuyor.

Hocam yöneticilik vasfı olmayan biri dediğim gibi panoya aidat dışında bir duyuru asmaz. İmza toplamaktan başka bi şey bilmez.

Öyle böyle. Şöyle şöyle.
wmaraci
reklam

Referee19 Referee19 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Futbol Hakemi / Referee
  • Mesajlar 399
  • Beğeniler 21 / 103
  • Ticaret 8, (%88)
CezaLet tabi ki dava açma hakkına sahip olursun. Git bir avukata anlat o avukat o yöneticiyi bakın nasıl adam eder. Olur mu ya koskoca yönetmenlik var bununla ilgili işleyişi ile ilgili. Eğer hale almadıklarını dile getirirlerse açık açık söyle bu zamana kadar yaptığınız tüm işler yasal değil hepsi yönetmenliğe aykırı bu bu sebeplerden dolayı da sizi avukatım aracılığıyla şikayet edeceğim deyin zaten gerisi gelir.
CezaLet

kişi bu mesajı beğendi.

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

CezaLet adlı üyeden alıntı

Biliyorum hocam ama konu o değil. Talep etmediğim ödemenin makbuzunu daha sonra alabilir miyim onu soruyorum.

Kesinlikle öyle. Ben okuduğum için ailem bu işlerle bu denli uğraşmıyorlar. Elden ödeme yapıyorlar malesef. O yüzden böyle bir sorun oluştu.

Hocam düşüncenizi bir kez daha merak ediyorum şu durumda : ödeme yaptıktan sonra makbuz talep etmedik. Yönetici de keseyim mi ister misiniz demedi. Yani para elden verilip iyi akşamlar dendi. Sorum şu, buna rağmen yönetici o makbuz kayıtlarını tutmalı mı yani şimdi geçmiş dönem makbuzlarını istesek verme yükümlülüğü var mı?

Bina yöneticisi kesinlikle makbuz vermek mecburiyetindedir.
Söz uçar, yazı kalır.
Yönetici makbuz kayıtlarını tutmakla birlikte, zaten makbuzların fotokopileri olmak zorunda. Aslını veremiyorum diyecektir, fotokopilerini isteyin. Fotokopiler mi yok? O zaman zaten suç işliyor!
Aksi takdirde sizi geçmiş döneme ait ödemelerde de borçlu çıkarabilir bu olasılığı düşünmenizde fayda var. Bu yüzden fotokopi olarak aldığınız makbuzları, olmadı elden bir yazı yazsın borcu yoktur diye! noterde onaylatın ve daha sonra son yaptığınız ödemeye ait makbuzu yöneticiden talep edin.
Vermiyor mu, o zaman adli mercilere şikayette bulunun.
Yaptığınız ödemeyi bir daha yapmak? 1 lira dahi olsa kabullenmeyin.
Diyelim ki adliyelik oldunuz, en fazla elinizde son ödemeye ait makbuz olmadığı için onu ödersiniz ama bu arada yönetici fazlasıyla sıkıntıya girer.
Ben öyle bir yönetici olsam o binayı terkederdim sanırım.
CezaLet

kişi bu mesajı beğendi.

CezaLet CezaLet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Dil Öğrencisi
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 1268
  • Beğeniler 418 / 276
  • Ticaret 15, (%100)
Yarıdmlarınız için çok teşekkür ederim. Bir avukata da danıştım. Eski makbuzları vermek zorundaymış. Yapacağım iş inkar ettiği parayı tekrar verip daha önceki ödemelerin makbuzlarını istemek teşekkür ederim.

Öyle böyle. Şöyle şöyle.
wmaraci
wmaraci

asimavi asimavi Kpss Mağduru Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Kpss Mağduru
  • Konum Nevşehir
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 121
  • Beğeniler 8 / 19
  • Ticaret 2, (%100)
yaptığınız eski ödemelerin makbuzunu alın borcu yok yazısıda alın sonra sorun yaptığı tüm ödemeler makbuzu var mı kime ne kadar vermiş sadece kağıt üstünde mi yoksa makbuzlu mu? makbuz yoksa yöneticide üsülsüzlük var diye dava açın aldığı hiç bir şey için makbuz fiş almıyorsa daha sonra vergi dairesine gidin bu kişide usulsüzlük var site için harcamaların hiç birinden fiş veya fatura almıyor diye bakın neler geliyor başına senin paranın 5 katı para verse kurtulamaz :))
CezaLet

kişi bu mesajı beğendi.

@simavi www.asimavi.net

07ibrahim07 07ibrahim07 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek IT Manager
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad İ** D**
  • Mesajlar 953
  • Beğeniler 0 / 218
  • Ticaret 23, (%96)
Aidatı vermediğin için haliyle makbuz kesmedim diyebilir.Kesinlikle makbuz yada bir kağıta alındığına dair birşey almalıydınız.Yönetici dürüst biriyse zaten aidat paraları sayılınca tam çıkar eksik çıkmaz.Para yiyorsa zaten sürekli o parada açık çıkacak ve şunlar bunlar aidatı yatırmadı o yüzden denilecek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
CezaLet

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al