-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba,
İnternet üzerinden Harici Ekran Kartı Takabileceğim PCI soketli Kartı Abimin ADB deki adresini verrek aldım ürün şu an abimde . Onu abimin Türkiyeye kargolaması durumunda malın gümrükte takılma durumu ve vergi durumu ne olur?
not: içinde herhangi bir fatura yada fiyatı belirten ibare bulunmamakta ve üstünde hediyedir yazacak.
Ürünü 250 dolara aldım Sadece Amerikada küçük bir şirket tarafından sınırlı sayıda üretildi. Gümrük tarafından belirlenecek net bir fiyat yok.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** S**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Yine takılma ihtimali vardır herhalde. Birde kargo pahalı tutmasın ?
Abin gelirken yanında getirince sorun olmuyordu galiba ? Sonuçta aynı yol ha İnternet sitesi kargolamış ha abin.
Ama tam bilmiyorum
FBI
Çok gizli servisten.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci/İhracat
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
DHL Express ile bilet, dergi, gazete, evrak tarzı gönderilerde sadece DHL'in özel konşimentosu yeterli oluyor. Ancak elektronik, bilgisayar parçası gibi gönderiler için farklı bir muamele uygulanıyor. Malın menşei, dolaşım belgesi gibi bir takım evraklar tanzim edilmesi gerekiyor. Abin ABD'deki DHL ile irtibata geçip neler gerektiğini öğrenebilir. Ben DHL ile ortadoğuya evrak gönderiyorum bir sıkıntı yaşamadım bugüne kadar. Elektronik farklı ama...
▌Objection your honor! ▌