Bilgi kirliliği yüzünden gelen geçen düzensiz şekilde bilgi yazmış.

1-Doğu ve batı bölgelerinde imei atma 5-10 tl değil 50 tl den başlıyor. Garantili kapanmayan imei istiyorsanda 100 tl. Ekstra olarak imei atılan yani rootlanan telefonlarda banka uygulamaları doğru düzgün çalışmayabilir hepsi için değil. Mesale enpara karekodla para çekemezsin.
2-Yurtdışından telefon getirip sağlam bir şekilde kullanmak istiyorsan pasaport kaydı yaparsın. o da değmez Türkiye deki fiyatından daha fazla olur. 1.838 TL kayıt. Ekstra olarak şöyle söyleyeyim.
Bir örnek vereyim: Kuzeniniz yurt dışından gelirken size telefon getirdi. O telefonu da size vermek istedi. Telefonu da pasaportuna kaydettirdi. Telefonu size verdi. Siz de telefona, kendi GSM hattınızı (Sim kartınızı) taktınız.
Ne yazık ki o telefon ÇALIŞMAZ. Çünkü telefon kaydı kimin adına ise, sadece o kişinin kayıtlı telefon hattı o telefonda çalışır.

3-Dolar uçmuş gitmiş. Telefon alsan Türkiyeden farkı kalmaz. Türkiyeden al ki en azından garantiden faydalanırsın. İmei attırsan telefon güncelleme almaz. Güncelleme işinide telefonculardan tekrar yeni sürüm imei attırarak yaparsın.

4- Eskiden 2 yıl içerisinde 1 adet cihazın ülkeye getirilip kaydedilmesi mümkünken yeni düzenleme ile 3 yıl içerisinde 1 adet cihaz kaydı yapabilirsin.

use47 theharunuysal Nevo EngnCn