Merhaba herkese,
Şu an M1 işlemcili 2020 MacBook Air kullanıyorum ve cihazdan genel olarak memnunum, ancak yeni nesil modellere geçiş yapmayı düşünüyorum. Performans artışı ve uzun vadeli kullanım açısından hangi seçeneğin daha mantıklı olacağını değerlendirmeye çalışıyorum.
M4 işlemcili MacBook Pro, performans odaklı bir cihaz gibi duruyor, ancak taşınabilirlik ve fiyat açısından biraz kararsızım. Air modellere göre bir tık daha kalın ve dar alanda kullanım açısından nasıl olur? Örneğin uçakta, arabada ya da bir küçük masalarla dolu bir kafede ne gibi bir dezavantajım olur?
M3 işlemcili MacBook Air, güncel bir model ve hafif. Ancak M1 Air'den geçiş için düşündüğümüzde çok bir fark yaratır mı emin değilim, dolayısıyla bu konuda biraz daha negatifim. Ancak f/p açısından da alınabilir duruyor.
M4 işlemcili MacBook Air’i beklemek de bir seçenek. Yakın zamanda çıkacağı ihtimalini düşünürsek, Apple 2025'in ilk çeyreğinde genelde bir çıkış yapıyor bunun için ancak fiyatı ne olur diye düşününce, özellikle yeni yılla birlikte zamların da geleceğini göz önünde bulundurursak, insan daha da kararsızlaşıyor.
Sizce bu durumda hangi model daha mantıklı olur? Özellikle kullanıcı deneyimlerini de merak ediyorum. Bu cihazlardan birine sahip olan dostlarımdan duymak isterim. Bu konuda deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler!