MacKeeper programını bir çok forum, blog, vs siteler de görmüşsünüzdür. Bu programın hem PC hem Mac içi olanı mevcut. Ve kullanışlı olduğu kadar oldukça da işe yarayan bir program diyebilirim. En büyük özelliği tek başına bir program değil bir kere. İçerisin de bir çok uygulama ve program barındırıyor. Bunlar; Güvenlik paketleri, optimizasyon paketleri, temizlik ve veri kontrolleri.
Güvenlik kısmı ile başlayacak olursak eğer;
[*]İlk olarak AntiVirus kısmını görüyoruz. Bilindiği üzere virüslere karşı koruma olarak kullanılıyor fakat ben uzun yıllardır Mac kullanıcısı olduğum halde bir kere bile virüs bulaşmadı cihazlarıma. Ben pek kullanmıyorum bu tarafını.
[*]İkinci bir özellik ise Anti-Theft uygulaması. Bu güzel bir uygulama ve ek bir ücret gerektirmeksizin MacKeeper için de size sunuluyor. Peki ne işe yarıyor? Varsayalım (Allah göstermesin :)) Macbook cihazınız çalındı. Hemen MacKeeper sitesinde girip Anti-Theft kısmına girdiğiniz zaman sizin Macbook'unuz çevresinde bulunan ve bağlı olduğu bütün Wi-Fi kanallarını size göstermesi. Bununla kalmayıp, otomatik olarak cihazın üstünde bulunan kamerayı çalıştırıp karşısında ki kişi yada bulunduğun yerin fotoğraflarını çekip sizlere iletmesi. Peki cihazımın nerede olduğunu göstermiyor mu sorusunu soracak olan arkadaşlara ise, evet hatta benim denediğim zaman içerisinde apartman no kadar veriyor. Yani oldukça kullanışlı bir hizmet diyebilirim. İlgili video için ZeoBit sayfasın da bulunan videoyu izleyebilirsiniz.
Güvenlik kısmından sonra Veri Kontrolü kısmından biraz söz edelim;
Bu alanda Mac'iniz içinde ki dosya ya da klasörleri şifreleyebilir, silinmiş dosyaları geri getirebilir, mac'ten program kaldırabilir ve depolama alanını kullanabilirsiniz.
[*]Data Encryptor ile istediğiniz dosya ve ya klasörlerinizi şifreleyerek güvenlik altına alabilirsiniz.
[*]Undelete kısmı silinmiş olan dosyalarımızı kurtarmamıza yarıyor.
[*]Shredder kısmın da bir daha kullanmak istemediğiniz programları tamamen kaldırabiliyorsunuz.
[*]BackUp kısmı ile online ya da bir disk üzerine istediğiniz bir alana yedekleyebiliyorsunuz.
[*]ZeoDisk alanı henüz aktif değil. Fakat aktif olduğu zaman her MacKeeper kullanıcısı için ayrılan bir nevi bir depo gibi görebilirsiniz.
Temizlik kısmına gelecek olursak;
Bu alan benim en çok kullandığım alanlardan bir tanesi diyebilirim. Özelliklerini saymaya başladığım zaman eminim ki siz de anlayacaksınız :)
[*]Fast Cleanup bölümün de 4 farklı temizleme seçeneği mevcut. Bunlar dil dosyaları, log dosyaları, sayısal değerler ve cache alanı. Bu alanları tarayarak gereksiz ve ya bireken ne varsa temizleyerek HDD'niz üzerinde fazladan yer açıyor. Benim daha geçen gün 3.6GB alan açıldı. Biraz yoğun olarak PC başın da vakit geçirdiğimden ötürü :)
[*]Duplicates Finder alanı da cihaz içerisin de bulunan kopya(klon) dosyaları bulup temizlememize yardımcı oluyor.
[*]File Finder adından da anladığımız gibi dosya bulma alanıdır.
[*]Disk Usage kısmı bize diskimiz üzerinde bulunan dosyaların ve klasörlerin yerleri ile birlikte hangi dosyanın ya da klasörün daha çok yer kapladığını gösterek ona göre HDD'miz üzerin de yer açmamızı sağlıyor.
[*]Wise Uninstaller alanı ile sildiğimiz uygulamardan arta kalanları temizlemiz için kullanabiliriz.
Son olarak Optimizasyon kısmı hakkında bilgi vermek isterim;
[*]Update Tracker kısmı çok işlevsel bir yapıya sahip. Cihazımız üzerinde kurulu olan bütün uygulamaları bize gösteriyor ve hangilerinin güncel, hangilerinin güncellemeye ihtiyaç duyduğunu bize söyleyebiliyor. Üstelik tek tık ile bütün uygulamarlı güncellemeniz de mümkün.
[*]Login Item kısmı bire bir System Preferences içerisinde ki Accounts kısmı ile aynı yapıya sahip.
[*]Default Apps kısmın da hangi uzantının hangi program tarafından açılacağını ayarlayabiliyorsunuz. Liste biraz uzun gelebilir gözünüz korkmasın. :)
Geek on Demand kısmın da bizi profesyonel bir teknik destek ekibi karşılıyor. Mac ile ilgili olmayıp tüm Apple ürünleri hakkında soru ve sorunlarınıza cevap verebiliyorlar. Ve en geç 48 saat içerisin de geri dönüş sözleri var.
Kısaca özet geçmek gerekirsek, eğer Mac cihazınız varsa bu programı muhakkak deneyin. Ücreti de oldukça uygun bir rakamda.