Şu sıralar
Windows 10 un çıkıtğını duymuşsunuzdur. Artık iki veya üç seneyi geçmiyor Microsoft’un yeni bir işletim sistemini piyasaya sürmesi. Neyse konumuz o değil nasıl olsa, Windows’un eteklerini tutuşturan ve en dişli rakibi olan Apple tarafından kodlanan işletim sistemi Mac(OSX) için Windows alışıpta Mac’te bulamadığımız program alternatiflerini sizlerle paylaşalım.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki artık bir Mac kullanıcısıyım. Bu nedenle bu yöndeki araştırmalarım daha derin ve hedefe yönelik olabiliyor. İşte tam bu noktada en çok lazım olan şeylerden biri video indirme aracı olarakta kullanılan
IDM(Internet Download Me..) için alternatif bir Chrome eklentisi bulduk.
Ne işe yarar bu eklenti?
Internet Download Menagerkullanmayanınız yoktur, bilmeyenler varsa, şu şekilde özetlemek doğru olacaktır sanırım; internet üzerinden istediğiniz bir videoyu veyahut müziği kolayca indirmenize olanak sağlayan bilgisayarınız için çok büyük bir yük olmayan ve bir o kadarda yararlı bir indirme yöneticisidir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Windows kullanıcıları için bu tür programları bulmak kolay, peki bir OSX işletim sahibine sahip Mac kullanıcısıysak ne yapmalıyız?
İşte tam bu noktada Chrome için tasarlanmış çok güzel bir eklenti bulduk. IDM Module adında ki bu eklentiyle internet üzerindeki istediğiniz videoyu veya müziği istediğiniz formatta indirebilme şansına sahipsiniz. (mp4, mp3, 3gp, webm, flv…) veya (1080p, 720p)
Kaynak ve indirme adresi için...