Merhaba ben Cem, dijital içerikler üretiyorum.
Düzenli olarak içerik üretebileceğim müşteriler aramaktayım.
Gün içinde boş vakitlerimi makale yazarak değerlendiriyorum.
1 gün içinde maksimum yazabileceğim kelime sayısı 1.200 ile 1-500 kelime arasındadır.
100 kelime/5.5 TL olarak çalışıyorum.
Ürettiğim makaleleri fotoğraflar ile destekliyorum. Pexels.com internet sitesi aracılığıyla ücretsiz ve telifsiz fotoğraflar ile uygun başlıklara fotoğraflar ekliyorum.
H1, H2 başlık kullanımı, özgün ve semantik içerikler oluşturuyorum.
İletişim: seomantikcem@gmail.com
Örnek makale
Şifre Kırma Programı Nedir?
Söz konusu internet ve kişisel verilerinizin güvenliği olduğunda dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer alan şifreler, kötü niyetli insanların eline geçtiğinde istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor.
Günümüzde çoğu kişi tarafından büyük öneme sahip olan şifre teknolojisi internetin her köşesinde hesaplara giriş yapmak için kullanılıyor. Telefonlarda, banka hesaplarında, modemlerde ve sosyal medya hesaplarında… Neredeyse tüm kişisel veriler şifreler ile korunuyor.
Eğer şifreleriniz kolay kombinasyonlardan oluşuyor ve insanlar tarafından sık sık kullanılan şifrelerden biri ise şifre kırma programı aracılığı ile kolayca ele geçirebilir. Şifre kırma ne kadar sürer?, zor bir şifre nasıl oluşturulur? ve benzeri soruların cevaplarını sizler için yazımızda derledik.
Wifi Şifre Kırma
Wifi şifre kırma nasıl yapılır? sorusu teknoloji severler ve öğrenciler tarafından en çok merak edilen konular arasında yer almaya devam ediyor. Etik olmamakla beraber tavsiye etmesek de hemen cevap verelim, şifresine ulaşmak istediğiniz modem eğer WPA2 güvenliği kullanmıyor ve Linux işletim sistemi yüklü bir bilgisayarınız var ise wifi şifresine ulaşmanız çok zor olmayacaktır, internet üzerinden Wifi şifresi nasıl kırılır? yazarak aratırsanız bu konu ile alakalı birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.
Şifre Kırma Nasıl Yapılır?
En sık kullanılan yöntemlerin başında şifre kırma programları yer alıyor, kullanılan bu yöntemde “word list” oluşturularak yada internetten hazır “word list” indirerek yazılım aracılığı ile kırmak istediğiniz şifreyi defalarca deniyorsunuz. Kelime listesinde bulunan rakam, harf ve karakterlerden oluşan kombinasyonlardan birisi şifre ile eşleştiğinde program sizi uyararak şifreyi kırdığınızı size bildiriyor. Günümüzde çoğu internet sitesi bu tarz tekniklerin önüne geçebilmek için kullanıcılara belirli sayıda şifre denemesi yapma hakkı veriyor. Fakat teknoloji geliştikçe kullanılan yöntemlerde geliştiği için kötü niyetli insanlar belirli sayıda şifre denemesi yaptıktan sonra İP adresi değiştirerek şifreleri kırmayı denemeye devam edebiliyor.
Güçlü şifre nasıl oluşturulur? tavsiye olarak en az 12 karakter uzunluğunda ve içerisinde harf, rakam ve özel karakter bulunan şifreler kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Şifrelerinizde doğum tarihi bilgisi, isim soyisim bilgisi ve tahmin edilebilecek basit kombinasyonları kullanmamanız çok önemli.
Telefon Şifresi Kırma
Banka uygulamaları, fotoğraflar ve birçok kişisel verinin bulunduğu akıllı cihazların hayatımıza girmesi ile beraber dikkat edilen en önemli konuların başında güvenlik yer alıyor. Bu sebeple çoğumuz telefonuna bir şifre koyarak kendisini güvence altına almak istiyor.
Zaman zaman güvenlik için koyduğumuz şifreyi unutabiliyoruz bu gibi durumlarda “deseni unuttum” seçeneğine dokunarak e-posta ve şifre ile mail hesabınıza giriş yaparak şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.
Ek olarak telefon şifre kırma programı aracılığı ile şansınızı deneyebilirsiniz çoğu zaman telefon firmalarının koyduğu güvenlik duvarına takılan bu yazılımlar telefonunuza virüs bulaştırma riskini de beraberinde getiriyor, dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz.
Winrar Şifre Kırma
Büyük boyutlara sahip dosyaları depolamak ve internet ortamında paylaşmak için kullandığımız sıkıştırma programları arasında yer alan Winrar, dosyalarınızı sıkıştırırken şifre eklemenize olanak sağlıyor. Sıkıştırma işleminden sonra eklediğiniz şifreyi unutmak çok doğal durumlardan birisi. Winrar şifre kırma programları arasında en popüler yazılım olan Ultimate ZIP Cracker yardımı ile dakikalar içinde unuttuğunuz şifreyi sıfırlayabilirsiniz.
Çoğu zaman Winrar dosyaları için basit kombinasyonlara sahip şifreler kullandığımız için şifreyi kırmak yukarıda bahsettiğimiz yazılım ile kolay bir hal alıyor. Şifre ne kadar uzun ve karmaşık ise kırmak için harcanacak zaman da aynı oranda artıyor.
Sonuç olarak her platformda aynı şifreyi kullanmamanızı ve karmaşık şifreler kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Belirli aralıklar ile kullandığınız şifreleri güncellemeyi unutmayın..