Bu makale, insanların stres miktarını azaltmanın yollarını inceliyor. Sık sık biraz stres kafası olarak biliniyordum, itiraf etmeliyim ki benim için iyi bir tanımdı. Artık çok daha kaygısız bir hayat yaşamama yardımcı olan rahatlamanın yollarını öğrendim.
Kendi hayatımda güvenimi kaybetmeme, strese girmeme ve hatta depresyona girmeme neden olan bir takım sorunlar oldu. Bunlar şunları içerir:
Gerçek arkadaş eksikliği Borçla
ilgili sorunlarım oldu
Kekemelik
Kel bir yama Kilomu
kontrol etme sorunlarım
oldu Çoğu zaman diğer insanların benim hakkımda ne düşündüğü konusunda paranoyak oldum
Bu sorunlar benim birçok uykusuz geceme neden oldu. Rahatlayamadığım için uyuyamazdım. Bunun nedeni sürekli endişelenmem ve sorunlarım hakkında düşünmemdi.
Daha sonra benlik saygımı artırabileceğim, stresimi azaltabileceğim ve ayrıca rahatlamayı nasıl öğrenebileceğimi öğrenmeye karar verdim. Uzun bir süre sonra, bana yardımcı olacak bazı araç ve tekniklerim olduğuna inandım.
Stres yönetimi teknikleri
Çok fazla düşünmeyi bırakın,
ben insanların düşünür dediği kişiyim. Temelde çok fazla düşünüyorum. Olumlu düşünüyor olsaydım bu sorun olmazdı ama tabii ki olumsuz düşünen biriydim.
Bu arayışta düşünmeyi bırakmama yardımcı olmak için daha fazla müzik dinlemeye karar verdim. Ne zaman olumsuz bir düşünce sürecine girsem bu müziği çalardım. Bu, arabadayken, evdeyken ve hatta yataktayken olabilir.
Müzik, strese girdiğim konulardan aklımdan çıkmama yardımcı oluyor.
Sigarayı bırakın ve bunun yerine egzersiz
yapmaya başlayın Birçok insan stresli olduklarında sigara içmeye karar verir. Çok daha sağlıklı ve ucuz bir seçeneğin egzersiz yapmak olduğuna inanıyorum.
Biraz stres atmama yardımcı olacak birkaç ağırlık ve birkaç şınav yapacağım. Aynı zamanda öfkem ve korkularımla savaşmama da yardımcı oluyor.
Gevşemeyi öğrenmek
Gevşemeyi çok zor bulduğum bir şeydi.
Şimdi tai chi, meditasyon ve refleksoloji gibi çeşitli alternatif terapi biçimlerine başladım. Bunlar, insanların rahatlamasına ve ayrıca stres seviyelerinin azaltılmasına yardımcı olma konusunda mükemmeldir.
Bu, kendi stres düzeyimi azaltmama yardımcı oldu ve umarım bu tavsiye diğer insanlara da faydalı olur.