lostyazilim
tr.link

Hacker'lar 1 milyar 200 milyon kişinin bilgilerini çaldı, peki şifreleriniz güvende mi?

5 Mesajlar 687 Okunma
acebozum
tr.link

BigSEO BigSEO Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Engineering
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1763
  • Beğeniler 52 / 621
  • Ticaret 54, (%94)
ABD merkezli güvenlik şirketi Hold Security, Rus hackerların 420 bin farklı internet sitesinden 1 milyar 200 milyon kişinin bilgileri çaldığını açıkladı.

Hackerların hedef aldığı internet sitelerinin adlarının açıklanmadığı raporda, çalınan kullanıcı bilgilerinin karaborsa sitelerinde satışa sunulduğu belirtildi.

Hold Security, insanların bu saldırıda kendi bilgilerinin çalınanlar arasında olup olmadığını kontrol edebilecekleri bir sistem üzerinde çalışıyor. Şirket bu sistemin ne zaman kullanıma açılacağını ise henüz açıklamadı.

Kişisel bilgilernizi bu tarz saldırılar karşısında korumanın birkaç yolu mevcut. Alınabilecek ilk ve en önemli önlem, bilgilerinizin çalınmış olma ihtimaline karşı finansal verilerinizi sakladığınız sitelerdeki şifrelerinizi değiştirmeniz.

Daha güçlü ve kırılması daha zor şifrelere sahip olmak bilgisayar korsanlarını zorlayacak başka bir önlem. Last Pass veya Password Safe gibi programlar, kullanıcılarına özel ve yüksek güvenlikli şifreler sağlıyor.

Ancak kişisel bilgilerin korunması için güçlü şifreler başlı başına yeterli değil. Uzmanlar, sitelerin şifre haricinde sundukları güvenlik uygulamalarının da kullanılmasını öneriyor.

Bütün bu önlemlere rağmen kesin bir güvenliğin sağlanamayacağını belirten uzmanlar, zararı en aza indirmek adına finansal bilgilerin sıklıkla kontrol edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

elektronikssl
webimgo

ahmetcem96 ahmetcem96 www.ahmetcemaktas.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1617
  • Beğeniler 86 / 382
  • Ticaret 75, (%100)
ne çıkıyorsa bu ruslardan çıkıyor. Haber için teşekkürler.

Yusuf Yusuf WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** Y**
  • Mesajlar 833
  • Beğeniler 36 / 177
  • Ticaret 30, (%100)
Laspass kullanıyorum ama facebook gibi şeylerde kredi kartı bilgilerini oraya girmeye tereddüt ediyorum açıkçası.

Yakında

BigSEO BigSEO Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Engineering
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1763
  • Beğeniler 52 / 621
  • Ticaret 54, (%94)

Yusuf Y adlı üyeden alıntı

Laspass kullanıyorum ama facebook gibi şeylerde kredi kartı bilgilerini oraya girmeye tereddüt ediyorum açıkçası.

Hocam kart bilgilerinizle istediğiniz yerden alış-veriş yapın bir problem olmaz. Bilgileriniz çalınıp kartınızla işlem yapılsa bile bankanı bunu size misliyle ödüyor.

wmaraci
wmaraci

ilginciz ilginciz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Ceyrancı
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad A** S**
  • Mesajlar 521
  • Beğeniler 76 / 123
  • Ticaret 1, (%100)

ahmetcem96 adlı üyeden alıntı

ne çıkıyorsa bu ruslardan çıkıyor. Haber için teşekkürler.

Bu yoruma katılıyorum. Sanal alemde ruslar devrim niteliğinde büyüyorlar. Sanal alem liderliğini ellerine yakın zaman da geçirirler.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al