Turkcell Blog için Ekim 2013'te yazmıştım. Halâ geçerli diyebiliriz :)

-----------------------------------------------------------------------

Gün geçtikçe gelişen teknolojiyle akıllı telefonlarla ilgili alternatifler de çoğalıyor. Peki bu durumu nasıl değerlendirmeliyiz?

Artık neredeyse 2-3 günde bir yeni akıllı telefon haberleri ile karşılaşır, özelliklerini inceler olduk. Bu durum kafa karıştırıyor gibi görünse de aslında ‘iyi’ diyebiliriz. Çünkü alternatif çok olduğu takdirde, farklı noktalarda zevkleri olan pek çok kesime hitap edecek modelleri oluyor.

Alternatiflerin çok olması, önceliği telefonun kamerasına ya da kullandığı işletim sistemindeki uygulama zenginliğine verenler gibi farklı noktaları arayanlar için iyi oluyor. Çünkü herkesin genel anlamda bir telefondan beklentisi ya da o telefonda öncelik vererek ‘iyi’ olmasını beklediği özellik farklı.

Modellerin gerçekten oldukça çeşitli olması sebebiyle hangisini tercih edeceğine karar veremeyen teknoloji severlerin daha fazla araştırma yapmaları gerekiyor. ‘O telefon böyle’, ‘o telefonun şu özelliği çok iyi’ tarzında birbirinden farklı yorumları da görünce, arayış içerisindekiler tekrar başlıyor düşünmeye…

O kadar çok model var ki, en yeni modelleri takip eden ve işi bu olan bizler bile bazen düşünmeye başlıyoruz ‘x modelinin şu özelliği neydi?’ diye… Ya da yeni telefon satın alacak olan dostlarımız, ‘a ile b telefonunun özellikleri nasıl – hangisini alayım?’ diye sorduğunda. Bu duruma bizim de ayak uydurmamız gerekiyor elbette. Yeni modellerin resmi duyurusunun ardından yayınlanan reklam videoları ve satışa çıkacağı ile ilgili bilgiler derken, daha çok haber de o modelin gündemde kalmasını sağlıyor elbette.

“Arama yapsın yeter”

Saygı duyacağımız ve genç kesimin kullandığı özellikleri kullanmayan böyle de bir kitle var elbette. “Arama yapsın, mesaj göndersin yeter…” Sadece arama yapan ve mesaj gönderen ‘özelliksiz’ modellerde kullanıcılar, şarj diye bir dertten muzdarip değiller. Akıllı telefonunu çok sık kullanan kişiler de şarj konusundaki avantajı nedeniyle bu tip telefonları, ikinci telefon olarak tercih edebiliyorlar.

Çeşitlilik

Çeşitlilik sonuç olarak güzel. Üreticiler arası rekabetin artması için çeşitlilik şart. Bu durum kullanıcıya pozitif olarak da yansıyor. Alternatiflerin fazla olması, üreticilerin kendilerini daha hızlı geliştirmesine ve son kullanıcının daha uygun fiyatlarla aradığı modele kavuşmasını sağlayabilir.

Öneriler

Artık piyasada kötü telefon yok, yapmanız gereken şey kendi beklentilerinize en uygun olanını seçmek. Alacak olduğunuz telefondan beklentileriniz neler? Hangi özellikleri daha sık kullanacaksınız? Sorununuz ya da beklentileriniz ile ilgili zaman harcayın ve arama yapmaktan kaçınmayın. Günümüzde telefonlarla ilgili hangi konuda olursa olsun internet üzerinde arama yaptığınızda hemen hemen her zaman doğru sonuca ulaşabiliyorsunuz. Zevklerinizi belirleyin ve ona göre satın alma işlemini gerçekleştirin. Ayrıca yeni modelleri ve teknolojiyi takip etmenizde de elbette fayda var.

Kaynak: http://blog.turkcell.com.tr/telefonlardaki-alternatifler/