“Tanımadığınız kişilerden gelen mesaj ve tekliflere dikkat edin” diyen Facebook Uygulama Güvenliği Mühendisi Birhan Koç, tıpkı Facebook’a benzeyen bir sayfanın Facebook kullanıcılarının kişisel bilgilerini ele geçirdiğini kaydetti.

Türkiye’nin En Büyük Şikayet Portalı Şikayetvar’a şikayetlerini ileten Facebook Uygulama Güvenliği Mühendisi Birhan Koç, Facebook benzeri bir sayfanın kullanıcıları aldatarak kişisel bilgilerini ele geçirdiğini kaydetti.

Arkadaşlık İsteklerine Dikkat!

“Sizinle arkadaşlık kurmaya çalışan tanımadığınız kişilerden gelen arkadaşlık tekliflerine itibar etmeyiniz” diyen Koç, “Aynı şekilde sizlere gönderilen özel mesajlara da cevap vermemenizi ve bu mesajlarda yer alan ‘arkadaşlık isteğimi kabul eder misin’ ya da ‘sayfamı beğenir misin’ gibi gönderilen linkleri tıklamamanızı tavsiye ederiz.”dedi.

Görsel Olarak Facebook İle Aynı

Koç, Facebook’a benzer bir sayfa ile Facebook kullanıcılarının bilgilerinin ele geçirildiğine de dikkat çekerek uyarılarını şöyle sürdürdü:

“Bu gibi durumlarda yanlışlıkla dahi herhangi bir linki tıkladığınızda sizlere tıpkı Facebook'a benzeyen bir giriş sayfasına yönlendirmekte ve bu sayfada sizlerden tekrar kullanıcı adı ve şifre istenilmektedir. Görsel olarak Facebook 'un birebir aynısı olduğundan bazı kişiler yanılarak bilgilerini girmektedir ve bu bilgiler doğrudan kötü niyetli kişilerin ellerine gitmektedir. Hesaplarınızı kaybetmemek ve güvenliğinizi riske etmemek için lütfen sizlere tanımadığınız kişilerden gelen arkadaşlık isteklerini ve mesajları şikayet ediniz. Kişiyi listenizden derhal siliniz.”

Kaynak