İnternetin her anlamda sosyal zenginlikler kazandığı bir dönemdeyiz.
Zwiggo da bu dönemin şimdiye gördüğüm en başarılı işlerinden birine imza atmış. Grupların iletişimine özel, uygulama tabanlı bir platform geliştirmiş.
Zwiggo’nun şık arayüzü ile kullanıcıyı kendine çeken bir yapısı var. Basitliğin ön planda tutulduğu siteye üye olduğunuzda oluşturduğunuz grup sayfası yalın bir şekilde geliyor. Siz dilediğiniz uygulamaları grup sayfanıza ekliyor ve kullanıcıları davet ediyorsunuz. Sürükle-bırak tekniği ile kişiler arası iletişimi kolayca sağlıyorsunuz.
Hem iş hem de arkadaşlık üzerine kurabileceğiniz gruplar için sohbet, blog, yapılacaklar, harita, forum, dosya paylaşımı, etkinlik planlama ve daha fazla güzel uygulama bulunuyor. Kullanıcıları bağlantı olarak ekleyebiliyor, mesaj gönderebiliyorsunuz. Birden fazla grup oluşturup, birden fazla gruba katılabiliyorsunuz. Kısacası sadece kendi grubunuz içinde kalmak zorunda değilsiniz.
Eğer Zwiggo’yu özel olarak kullanmak istiyorsanız gruplarınızı gizli olarak düzenleyebilir, bir gruba üye olduğunuzu diğer üyelerin görmesinin de önüne geçebilirsiniz.
Bildirimlerle grup aktivitelerinden haberdar olunan Zwiggo’da yazılım geliştiricilerin
kendi uygulamasını geliştirmesi de mümkün. Zwiggo’yu hem zenginleştirecek, hem de iş yükünü azaltacak olan Zwiggo API için gerekli bilgiler de
bir Zwiggo grubunda paylaşılıyor.
Bu tarz çok sayıda uygulama denediğim için Zwiggo’nun bu haliyle kendine iyi bir yer bulacağına inanıyorum. Şimdilik ücretsiz hizmet veren servisin ücretli hesap modeli ya da aylık kullanım bedeli ile gelir kazanmaya başlaması halinde inanıyorum ki mobil anlamda gruplar arası işbirliği ve haberleşmenin önünü de açacaktır.
Kısacası Zwiggo hem arayüz, hem geliştirme açısından örnek bir girişim. Farklı ihtiyaçlara göre bazı uygulamaları gözünüz arayabilir, çok sayıda uygulama eklediğinizde üst kısımdaki yerleşimini yersiz bulabilirsiniz (sol menüde olması daha iyi olurdu) ama bunlar Zwiggo’yu kullanmamanız için bir sebep değil. Zaten geliştiricilere açık olması ortak ihtiyaçların kısa sürede geliştirileceğine işaret ediyor.
Zwiggo Tanıtım Video'su:[M]http://vimeo.com/30843187[/M]
Not: Uygulamalara verdiğiniz isimlerde Türkçe karakter bulunması kurulumu sürekli bir döngüye sokuyor. Bunu bir sorun olarak Zwiggo’nun kurucusuna ilettim ve kısa sürede giderileceğini düşünüyorum.
Kaynak: Webrazzi