Özgün içerikli yazılar yazmaya çalışın.Sayfa içinde linkleme yapın ve dışarıya verdiğiniz bağlantılar nofollow link olsun.Yazılarınızı güncel tutun ve belirli aralıklarda yazılar yazın.Site içerisinde anahtar kelime ile ilgili tag kullanın. Html kod / Metin oranına dikkat edin ve HTML kodlarınızın W3C Standartlarında olmasını sağlayın.
Başka web sitelerinden (kaliteli web sitelerinden) anchor text alın ve dışarı linkleme yapın.Dışarından aldığınız linklerde miktardan ve fazlalıktan çok kaliteye özen gösterin.Trustrank ve Mozrank değerlerinizi mümkün olduğu kadar iyi tutmaya çalışın.Dışarıdan aldığınız bağlantılar site konusu ile ilgili olmalıdır.Bir Sağlık sitesinin bir Spor sitesinden link alması pek doğru değildir.Daha doğrusu bir sağlık sitesinden link alması daha doğrudur diyebiliriz.Aldığınız backlinkler nofollow değil daha çok ve daha daha daha çok dofollow olmasına özen gösterin.Backlink çeşitliliği çok önemlidir.Dolayısıyla çeşitli sitelerden backlink alın fakat aldığınız backlinkleri zamana yayın.Aniden sitenizi boğmayın.
Google Blog Search'e web sitenizi ekleyin.Siteniz sadece google arama motoruna değil tüm arama motorlarında kayıtlı olsun.DMOZ kaydınızı yapmaya çalışın.Google ve Bing gibi webmaster tools araçlarına kayıt olmaya çalışın.Twitter,Facebook gibi sosyal medya mecrasında aktif olmaya ve delicious,stumbleupon gibi sosyal imleme sitelerine sitenizi eklemeye çalışın.
Ülkenize ait bir alan adı '' .tr '' kullanmaya çalışın.Host lokasyonuna dikkat edin ve web sitenizi whois bilgilerini gizlemeyin.
KAYNAK: http://bugrahanisbakan.com/google-siralamamizi-neler-etkiliyor.xbi