lostyazilim
tr.link

İç ve Dış SEO

2 Mesajlar 786 Okunma
acebozum
tr.link

WebColden WebColden WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek SEO Expert
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 78
  • Beğeniler 64 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
blogumdan alıntıdır http://hormonsuz.org/ic-dis-seo/

Merhaba Hormonsuz okurları. SEO kelime karşılığı olarak Search Engine Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonu'dur .Google'nin populer olmasından itibaren hızla gelişen SEO'nun amacı : "Arama motorlarında üst sıralara çıkmaktır".SEO dışarıdan çok zor bir iş olarak görülmektedir fakat oldukça kolaydır. Bu konuda yazılmış onlarca kitap , çekilmiş binlerce video vardır. Fakat SEO her gün geliştiğinden kaçının geçerliliğini koruduğu bilinmez. SEO zamanla geliştiğinden bir sektör haline gelmiştir . Yüzlerce kişiye yardımcı olan SEO Danışmanları geleceğin parlak mesleklerinden biri olarak görülmekte. SEO iki ana bölümden oluşmaktadır.Bunlar "İç SEO ve Dış SEO " olmak üzere ikiye ayrılır. A-İÇ SEO Site içerisinde site SEO'sunu iyileştirmeye dair yapılan her türlü çalışmaya iç SEO denir. Sitenin kodlamasından grafiklerine kadar her şey iç SEO'yu ilgilendirir. 1-Kodlama Yapısı SEO'yu etkileyen en önemli faktörlerden birisi kodlama yapısıdır . Sitemizdeki kodlar oldukça sade olmalıdır. Gereksiz kodlardan arındırılmış bir site hem hız bakımından hemde kodlama bakımından SEO'da önem kazanacaktır. Bununla birlikte sitenizin W3 standartlarına uygun olması gereklidir. Bu adresten site içi kodlama hatalarınızı görebilirsiniz. 2-Metalar Sitemizin SEO'su açısından en önemli etkenlerden bir diğeri de sitemizin metalarıdır. a:Title: Title sitemizin başlığıdır. Sitemizin ziyaretçi çekmesini sitemizin başlığı yani title sağlar. Örnek olarak bir telefon sitesinin başlıkları telefon , telefon satışı , ikinci el telefon olmalıdır. Sitemize alakasız başlıklar koymaktansa koymamak daha iyidir. Title seçiminde dikkat etmemiz gereken husus sadece konu ile ilgili olması değildir. Başlığımız fazla uzun olmamalı ve 45 karakteri geçmemelidir. Size önerimiz 3-4 kelime ile sınırlı kalmanızdır.Fazla uzun başlık kullanmanız sizi çeşitli cezalara sürükleyebilmektedir.


Title
Google Arama Sonuçlarından Bir Kesit
Yukarıda gördüğümüz "WordPress.com - Get a Free Blog Here" WordPress sitesinin "Title"'sidir. Sitenizde başlığınızı belirlemek için index sayfanıza. Başlığınız Burada Olacak kodunu ekleyebilirsiniz. Fakat hazır sistemlerde ( wordpress vb.) eklentilerle de bu işi yapabilirsiniz. b:Description: Sitemizin tanımı yani açıklama kısmıdır. Sitemize ziyaretçi çekmek ve SEO için oldukça önemli bir etkendir. Bu bölüme sitemizin tanımını yazmamız gerek. Örnek olarak bir telefon konusunu alan bir sitede şu cümleleri yazabiliriz :"Telefon fiyatları ve yeni çıkan telefonlar hakkında bilgi veren bir site" . Bu konuda dikkat etmemiz gereken bir diğer konu ise Title ile Description arasındaki farkı bilmemizdir. Title ve Description'u aynı yaparsanız arama motorları gözünde eksi değer alırsınız.


Title
Google Arama Sonuçlarından Bir Kesit
Yukarıda gördüğümüz "Start a WordPress blog or ............................ from awesome humans." kısmı sitenin Description kısmıdır.



Yukarıdaki kodu sitenizin giriş sayfasına ekleyerek açıklama bölümünü eklemiş olursunuz. Hazır sistemlerde ise ( wordpress vb. ) eklentiler ile eklenebilir . Bu eklentilere All in Seo örnek verilebilir. All in Seo ' ya buradan ulaşabilirsiniz. c: Anahtar Kelime: Seo'nun en önemli terimi anahtar kelimedir. Arama motorlarındaki yükseliş , çıkan sonuçlar anahtar kelimeye bağlıdır. Sitenizin anahtar kelimelerini aşağıdaki kod yardımı ile belirleyebilirsiniz. WordPress'de ise All in Seo ile anahtar kelimenizi belirleyebilirsiniz . d:H etiketlerinin kullanımı : H etiketleri bildiğimiz üzere başlıkları belirlemede kullanılıyor. Bu etiketleri kullanmak hem SEO açısından hem de ziyaretçi memnuniyeti açısından önemlidir. Google'nin kriterlerine göre sayfamızda 1 adet H1, en fazla 4 adet H2, en fazla 4 adet H3 kullanılması öngörülmüştür. B-DIŞ SEO Sitemizin gelişimi için site dışında yaptığımız her türlü çalışmaya Site Dışı SEO denir. Site Dışı SEO olmadan Site İçi SEO'nun etkisi zayıflamaktadır. Sitemiz için diğer sitelerden aldığımız backlinkler çok önemlidir. Backlinkler site dışı SEO'nun temelini oluşturur. Backlink çeşitlerine örnek verecek olursak :

Blog Backlink : Bloglara yaptığınız yorumlardan sitenize link kazanmanızdır.
Forum Backlink : Forumlarda yaptığınız tanıtım yazılarında geçen linkler , imzanızda ve mesajlarınızda geçen linkler.
Ansiklopedi Backlink : Ansiklopedi sitelerine yaptığınız tanıtımlardan sitenize gelen linklerdir.
Ziyaretçi Defteri Backlink : Ziyaretçi defteri sitelerine yazdığınız yazılardan sitenize gelen linklerdir.
Yukarıda verdiğim backlink çeşitlerinin temelinde Anahtar kelime yatar. Aldığınız her linkte anahtar kelimenizi kullanmalısınız. Fakat sadece tek bir anahtar kelimeye yüklenmek doğru olmayacaktır. Alacağınız linkleri anahtar kelimeleriniz arasında paylaştırarak dengeyi sağlamalısınız. Yüksek PageRank'lı sitelerden link almanız size katkı sağlayacaktır. Diğer bir Dış SEO yöntemi de Tanıtım Yazıları'dır. Tanıtım yazılarının siteniz için büyük avantajları vardır. En büyük avantajı link gibi olmayıp kalıcı olmasıdır. Önemli Hususlar:

Yazılarımızda anahtar kelimelerimiz belli bir sayıda olmalıdır. Size önerimiz her yazıda geçen anahtar kelimenizin 5'i geçmemesidir.
Meta kodlarını düzgün bir bir biçimde ayarlamalıyız.
Anahtar kelime seçiminde titiz olmalıyız.
Backlink alırken anahtar kelimelere eşit dağıtım yapmalıyız.
Yukarıda yazdığım yöntemleri uyguladığınız taktirde Arama Motorları gözünde değeriniz artar . Değerinizin artmasıda yükselmeyi beraberinde getirir.
msdselim

kişi bu mesajı beğendi.

elektronikssl
webimgo

msdselim msdselim tryemek.net Kullanıcı
  • Üyelik 15.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 2046
  • Beğeniler 493 / 197
  • Ticaret 28, (%100)
hocam takipteyim sizi yeniyim bakalım sizin tavsiyeleriniz ile ilerliyeceğim inş :)
 

 

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al