sametweb adlı üyeden alıntı
Herkes üyeliğini TC kimlik ve cep telefonu ile doğrularsa, haftada en fazla 1 kitap isteme sınırı getirilirse, nispeten azalır. Ama yalan dolan olur diye de bir işe başlamamak daha büyük bir yanlış. Tuttuktan sonra daha başka önlemler de alınır. İyi bir şey yapıyorsan her zaman uğraşmaya değer.
Ben daha çok Türkiyede kitap okuma oranından yola çıkarak uğrşamaya değmez dedim. Diğer problemler bir şekilde tabiki halledilir. Fakat yola çıkarken şunları düşünmek lazım;
1. Türkiyenin %kaçı kitap okuyor ? (AKTİF BİR ŞEKİLDE, Yılda 1 2 okuyandan bahsetmiyorum.)
2. Orjinal kitapların fiyatları ne kadar? ve bu yazarlar ne kadar kitap satabiliyor ?
3. 81 ilin hepsinde korsan baskı kitaplar 5 tl ye hatta kiloyla satın alınabiliyor.
4. Türk insanının hepsine laf atmak benim gibi bir Türkçüye yakışmaz ama sorumsuz bir milletiz. Kitapı siteye koyup biri isteyince atmaya üşenmek gibi gibi pek çok çakallık, sorumsuzluk olur mu o sitede ?
5. Benim gibi kitap okuyan ama okuduğu kitabın kütüphanesinde durmasını seven, ki ben kitap okuyan çoğu insanın bunu sevdiğini düşünüyorum kitap verirmi bu sitede birisine ?
6. Bir fikirde sana ben vereyim. İnsanların kitap takas etmesi yerine, sağlam bir parayla bir site aç.reklam yap. ben sen herkes kitap bağışlasın. Her hafta bir okula veya köye kitap gönderilsin. İlerde zenginler direk para yardımındada bulunabilir.