-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
turizm
-
-
Ad Soyad
F** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar,
Siteme resimleri ortam ekle bölümü ile yapıyorum ve site hızını yükseltmeyi düşünüyorum.Bunun hakkında fikirlere ihtiyacım var .Yapmak istediğim şey sitenin hızlı açılması ve resimlerimin google tarafından indexlenmesi.Siteme resim eklerker hızlıresim gibi sitelere resmi yükleyip url den siteme göstersem mi daha hızlı bir sitem olur yoksa normal şekilde word press in içine mi eklemeye devam etsem olur? Lütfen bir bilginiz yada bir makale varsa bunun hakkında link atınız makale ingilizce de olabilir.Şimdiden Teşekkür ederim
sosyalmecra.org
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Sistem Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Ç** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
grafik dosyalarını sitene yüklemeden önce kraken.io veya smush.it gibi sitelerde sıkıştırıp yüklersen grafik dosya boyutlarında cinsine göre %80'lere varan azalmalar olur.
Eğer sunucunda gerekli grafik sıkıştırma bileşenleri kuruluysa ewww image optimizer isimli eklentiyi kurup bunu otomatik de yapabilirsin. (aylık 5 liralık hosting kullanıyorsan, büyük olasılıkla sunucun desteklemiyordur.)
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
turizm
-
-
Ad Soyad
F** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ne yaptıysam olmadı. resimleri büyük yükleyince uyarı ortadan kalkıyor. aylık 5 liralık kullanmıyorum bu arada.
sosyalmecra.org
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
434, (%100)
Resimleri başka yerlere yüklerseniz hızınız yükselmez aksine düşer, onun yerine CDN servislerini araştırın işinize yarayacaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
WordPress Dev.
-
-
Ad Soyad
Y** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Öncelikle wordpress ile kurulduysa sitene Smush.It eklentisini indir. Bu resimlerin boyutlarının düşmesini sağlayacaktır. Bunun yanında resimlerinin tanımlama bölümlerine alt bölümlerine açıklamalar gir. Google daha hızlı bulacaktır ve seo adına etkilidir. Ve son olarak, eğer resim boyutu anlamında çok iyi sonuçlar almak istiyorsan internetten " Caesium " programını indir. Bu programda image quality bölümünden %80 yap ve siteye koymadan önce resimlerinin boyutlarını resimleri bozmadan indir. Benim sitem olan WPokulu.com'DA ben bu iki sölediğim eklenti ve programı kullanıyorum. Site açılış hızım çok fazla eklenti kullanmama rağmen 2 saniye.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
turizm
-
-
Ad Soyad
F** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
arkadaşlar herkese teşekkür ederim. incelemeler sonucunda optimize olmayan bütün resimlerin küçük ölçekli olduğunu gördüm. en düşük 1024x768 px resim yüklediğimde herhangi bir sorun görünmemekte. sanırım kaynağını buldum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
sosyalmecra.org