4531
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Merhaba arkadaşlar; kısaca a.com isimli alan adlı bir sitem var ancak ben bugün yeni bir alan adı aldım. Yaptığım işe daha uygun bir alan adı buldum kısaca b.com diyelim. Şimdi a.com'un google index'i vb. her şeyi var. Ben ise siteye sadece b.com üzerinden girilsin istiyorum artık.
Acaba indexlerim vb. diğer şeyleri a.com'dan b.com'a nasıl taşırım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Bilgisayar donanım uzmanı
-
-
Ad Soyad
G** G**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Hocam eğer aynı firma üzerinden aldıysan cpanel den yahut hangi paneli kullanıyorsan addon domain eklemen gerekicek ekledikten sonra domain adını yönlendir a.com dan bile girilse site acılınca b.com olucak url adresi
Kuva-i Kafsinkaf
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Siteyi b.com'a taşı ardından a.com'a 301 yönlendirmesi yaparsan sorun olmaz
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Bilgisayar donanım uzmanı
-
-
Ad Soyad
G** G**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Hocam siz anladığım kadarı ile sadece domain satın almışsınız dosyaları taşıyamazsınız benim demek istediğim bu . Addons domain acıp yenı aldığınız domaini o hosting'e işleyeceksiniz ondan sonra zaten a.com da ki dosyalar b.com yazınca gelicektir.
Kuva-i Kafsinkaf
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Hosting, Domain, Marka, Patent
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
yeni domain b.com için hostinginiz varsa, a.com'daki dosyalarınızı ve veritabanını b.com hostinginize taşıyın.
Yönlendirme için de sizin durumunuzda en sağlıklı yöntem olarak a.com'daki tüm linklerinizi .htaccess dosyasında b.com'daki linklere birebir eşleştirme yapın.
Linkler çok fazlaysa sabırla tek tek yönlendirmenizi öneririm. Ama uğraşamam derseniz, a.com domain yönetimine girin. Domaini direkt olarak b.com'a yönlendirin. Artık a.com için hosting hesabına da gerek kalmayacak. Bu durumda firma o hostinge a.com yerine b.com kullanma imkanı veriyorsa b.com için yeni hosting almanıza gerek kalmaz. Önceki hostinginiz ile devam edersiniz. Tabi veritabanını b.com için yeniden düzenleyerek.
A.com veritabanını dışa aktarma yolu ile indirin. Notepad++ ile açın, "Bul ve Değiştir" aracını açın.
Bul satırına a.com
Değiştir satırına b.com
Yazın ve " Tümünü Değiştir" 'e tıklayarak işlemi tamamlayıp kaydedin. Hosttaki eski veritabanı tablolarını kaldırın. Düzenlediğiniz veritabanını içe aktarın.
Sitemap varsa, sitemap.xml dosyasını açın, yine Bul ve Değiştir işlemini tamamlayın. B.com artık hazırdır.
Kolay gelsin.