lostyazilim
tr.link

Yeni Bir Alan Adı Aldım Eskisi Yerine Nasıl Kullanabilirim?

8 Mesajlar 988 Okunma
acebozum
tr.link

4531 4531 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 13.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 996
  • Beğeniler 210 / 211
  • Ticaret 3, (%100)
Merhaba arkadaşlar; kısaca a.com isimli alan adlı bir sitem var ancak ben bugün yeni bir alan adı aldım. Yaptığım işe daha uygun bir alan adı buldum kısaca b.com diyelim. Şimdi a.com'un google index'i vb. her şeyi var. Ben ise siteye sadece b.com üzerinden girilsin istiyorum artık.

Acaba indexlerim vb. diğer şeyleri a.com'dan b.com'a nasıl taşırım.

wmaraci
reklam

GokhanGok GokhanGok Karşıyakalı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar donanım uzmanı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)
Hocam eğer aynı firma üzerinden aldıysan cpanel den yahut hangi paneli kullanıyorsan addon domain eklemen gerekicek ekledikten sonra domain adını yönlendir a.com dan bile girilse site acılınca b.com olucak url adresi

Kuva-i Kafsinkaf

BurakDemir BurakDemir Mechanical Eng. Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2010
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad B** D**
  • Mesajlar 246
  • Beğeniler 7 / 64
  • Ticaret 6, (%100)
Siteyi b.com'a taşı ardından a.com'a 301 yönlendirmesi yaparsan sorun olmaz

• Üyelik 13.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 996
  • Beğeniler 210 / 211
  • Ticaret 3, (%100)

GokhanGok adlı üyeden alıntı

Hocam eğer aynı firma üzerinden aldıysan cpanel den yahut hangi paneli kullanıyorsan addon domain eklemen gerekicek ekledikten sonra domain adını yönlendir a.com dan bile girilse site acılınca b.com olucak url adresi

Cevabınız için teşekkürler. Ancak ben a.com'un tamamen aradan çıkmasını istiyorum. Ya da en azından 1 ay sonra falan aradan çıkmasını istiyorum.

BurakDemir adlı üyeden alıntı

Siteyi b.com'a taşı ardından a.com'a 301 yönlendirmesi yaparsan sorun olmaz

teşekkürler acaba bu 301 yönlendirmesi nasıl yapılıyor? Bir de site hostingte a klasöründe bunu direkt b klasöürne kopyalayabilir miyim? Çünkü a.com'u ileride başka bir site için kullanacağım.

wmaraci
wmaraci

GokhanGok GokhanGok Karşıyakalı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar donanım uzmanı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)
Hocam siz anladığım kadarı ile sadece domain satın almışsınız dosyaları taşıyamazsınız benim demek istediğim bu . Addons domain acıp yenı aldığınız domaini o hosting'e işleyeceksiniz ondan sonra zaten a.com da ki dosyalar b.com yazınca gelicektir.

Kuva-i Kafsinkaf

• Üyelik 13.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 996
  • Beğeniler 210 / 211
  • Ticaret 3, (%100)

GokhanGok adlı üyeden alıntı

Hocam siz anladığım kadarı ile sadece domain satın almışsınız dosyaları taşıyamazsınız benim demek istediğim bu . Addons domain acıp yenı aldığınız domaini o hosting'e işleyeceksiniz ondan sonra zaten a.com da ki dosyalar b.com yazınca gelicektir.

Anladım. O zaman b.com'u dosyaları ile falan a.com ve onun klasörüne yönlendiririm. 1 ay sonra falan zaten index az olduğundan a.com'u addons domainden kaldırır. Başka klasör için eklerim.

erkolay erkolay webmaster.bbs.tr Kullanıcı
  • Üyelik 13.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Hosting, Domain, Marka, Patent
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 972
  • Beğeniler 134 / 216
  • Ticaret 20, (%100)
yeni domain b.com için hostinginiz varsa, a.com'daki dosyalarınızı ve veritabanını b.com hostinginize taşıyın.

Yönlendirme için de sizin durumunuzda en sağlıklı yöntem olarak a.com'daki tüm linklerinizi .htaccess dosyasında b.com'daki linklere birebir eşleştirme yapın.

Linkler çok fazlaysa sabırla tek tek yönlendirmenizi öneririm. Ama uğraşamam derseniz, a.com domain yönetimine girin. Domaini direkt olarak b.com'a yönlendirin. Artık a.com için hosting hesabına da gerek kalmayacak. Bu durumda firma o hostinge a.com yerine b.com kullanma imkanı veriyorsa b.com için yeni hosting almanıza gerek kalmaz. Önceki hostinginiz ile devam edersiniz. Tabi veritabanını b.com için yeniden düzenleyerek.

A.com veritabanını dışa aktarma yolu ile indirin. Notepad++ ile açın, "Bul ve Değiştir" aracını açın.

Bul satırına a.com
Değiştir satırına b.com

Yazın ve " Tümünü Değiştir" 'e tıklayarak işlemi tamamlayıp kaydedin. Hosttaki eski veritabanı tablolarını kaldırın. Düzenlediğiniz veritabanını içe aktarın.

Sitemap varsa, sitemap.xml dosyasını açın, yine Bul ve Değiştir işlemini tamamlayın. B.com artık hazırdır.

Kolay gelsin.

• Üyelik 13.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 996
  • Beğeniler 210 / 211
  • Ticaret 3, (%100)

erkolay adlı üyeden alıntı

yeni domain b.com için hostinginiz varsa, a.com'daki dosyalarınızı ve veritabanını b.com hostinginize taşıyın.

Yönlendirme için de sizin durumunuzda en sağlıklı yöntem olarak a.com'daki tüm linklerinizi .htaccess dosyasında b.com'daki linklere birebir eşleştirme yapın.

Linkler çok fazlaysa sabırla tek tek yönlendirmenizi öneririm. Ama uğraşamam derseniz, a.com domain yönetimine girin. Domaini direkt olarak b.com'a yönlendirin. Artık a.com için hosting hesabına da gerek kalmayacak. Bu durumda firma o hostinge a.com yerine b.com kullanma imkanı veriyorsa b.com için yeni hosting almanıza gerek kalmaz. Önceki hostinginiz ile devam edersiniz. Tabi veritabanını b.com için yeniden düzenleyerek.

A.com veritabanını dışa aktarma yolu ile indirin. Notepad++ ile açın, "Bul ve Değiştir" aracını açın.

Bul satırına a.com
Değiştir satırına b.com

Yazın ve " Tümünü Değiştir" 'e tıklayarak işlemi tamamlayıp kaydedin. Hosttaki eski veritabanı tablolarını kaldırın. Düzenlediğiniz veritabanını içe aktarın.

Sitemap varsa, sitemap.xml dosyasını açın, yine Bul ve Değiştir işlemini tamamlayın. B.com artık hazırdır.

Kolay gelsin.

Teşekkürler.
(Belki başka arkadaşlara yardımı olur.)
Aynı domainde farklı klasörler arasıydı. a klasöüründe ki her şeyi b'ye taşıdım. Daha sonra a.com'a htaccess ile 301 yönlendirmesi yaptım daha sonra wordpress dosyalarında a.com ile ilgili her şeyi değiştirdim. Google'a b.com'u kaydettim. a.com'u da adres değişikliği ile google bildirip b.com için verileri taşımasını istedim.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al