-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
--
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Arkadaşlar merhaba yazacak bir yer bulamadım bende burayı uygun gördüm yanlış ise özür dilerim. Konuma gelecek olursam Ben Anadolu Teknik Lisesi 4. sınıf okuyorum seneye üniversite sınavı var bu senede final dershanesine gidiyorum. Bugün rehberlik dersinde konuştuk benim gibi 3 arkadaşım var. Biz dershanede ygs-1 sınıfındayız biz 3 arkadaş bölümlerimizin mühendislik alanlarını istiyoruz deyince hoca siz yanlış sınıftasınız dedi bizim lys sınıfına gitmemiz gerekiyormuş bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi yarın dershaneye gidince soracağım ama kafam çok karıştı bir yardımcı olursanız çok makbule geçer ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yönetici
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
40, (%100)
Her üniversite Mat-Fen puanıyla ve yahut YGS1-2 puanıyla alır.
Fakat; üniversitelerin çoğunluğu LYS puanı yani MF4 ile alır. Bunun için LYS sınıfına gitmeniz daha sağlıklı olacaktır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
231, (%100)
Mühendislik istiyorsan mf4 tercih etmen lazım. Genellikle değil sadece mf4 le alır mühendislikler. Ben ygs puanıyla mühendis olan görmedim, zaten olamazda. Çünkü sistem mf4 puanına göre yerleştiriyor. LYS geçmen gerekiyor
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
öğrenci
-
Ad Soyad
H** S**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Dershanenin rehberlik servisi ile görüşün. Gerekli yönlendirmeyi yapacaklardır. Şanslısın, zaman kaybetmemişsin. :)
halilibrahim.net - Tez / Ödev / Akademik Makale / Adsense / Wordpress
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web ve Grafik Tasarımcı
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
8, (%75)
Bende meslek çıkışlıyım ve Trabzon final dersanesine gittim :) Dediğin gibi mühendislik için LYS sınavına girmen lazım, LYS-1 ve LYS-2 ortamaların ile MF4 puanın hesaplanır. LYS sınıfı YGS sınıfı gibi YGS Sınav konularını işler artı olarak LYS sınav konularınıda işler. Ama YGS'de ise sadece YGS sınav konularını işlersiniz.
Ayrıca M.T.O.K. üniversiteleri de sadece meslek çıkışlı kişilerin girebildiği üniversitelerdir. Böylelikle rakiplerin senin gibi ve daha az olacağı için şansın yüksek olur.
3A Creative /// Dijital Hizmetler ve Danışmanlık
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
YGS-1 sınıfı derken YGS-1 zaten sayısal. YGS/LYS sınıfı diye bir ayrım olmaması lazım he varsa da sen sadece YGS sınavı için kayıt olmuşsun demektir. Örneğin; sayısal bölüme yazılırsın YGS evresinde sayısal ağırlıklı çalıştırılır buda YGS 1-2 ağırlık demek, LYS evresine girildiğinde dershanen sana LYS basamağının sayısal derslerini verir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Yazar
-
-
Ad Soyad
Y** M**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İlla LYS diye bir şart yok elbette. 2 yıllık okuduktan sonra DGS ile devam edebilirsin. Bu da aklında bulunsun diye söylüyorum. Ama tabii LYS'de sağlam puan alıp direkt olarak mühendisliğe yerleşmek daha güzel olur.
Satılık Ruh - Arayış
"Aşk varsa korku yoktur. "
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** E**
-
-
-
Ticaret
27, (%96)
Gerekli cevaplar verilmiş zaten. Mühendislik için MF-4 gerekli ve bu da LYS oluyor. Ama iyi bir üni kazanamadığın sürece bir işe yaramaz. Bu sebeple arkadaşların bahsettiği MTOK bana mantıklı geldi.