Uygun fiyatlı tabletlerine yenilerini ekleyen Amazon, Kindle Fire 6 HD ve Kindle Fire 7 HD modellerini duyurdu. Basit ve günlük işler için yeterli satılabileceği bir performans iddia eden Amazon tabletleri oldukça uygun fiyatlı.



Uygun fiyatlı tablet bilgisayar akımının öncüsü Amazon, Kindle serisi tabletlerini güncelledi. E-Kitap okumayı sevenlerin vazgeçilmez ürünü Kindle serisi tabletler, yeni özellikleri ve uygun fiyatı ile tablet kullanıcılarının yeni gözdesi olmaya hazır.

Farklı renk seçeneklerinin yanı sıra ekran boyutunda da değişiklik yapılmış. Kindle Fire HD 6, 6″ boyutunda bir ekrana sahipken, Fire HD 7 ise 7″ boyutunda bir ekranla satışa çıkacak. Burada sevindirici olan, tabletlerin sadece ekran boyutunun farklı olması. Teknik özellik konusunda cihazlar aynı.

Genellikle Çin malı tabletlerde gördüğümüz, uygun fiyatıyla dikkat çeken MediaTek marka işlemcilerin kullanıldığı tabletler nasıl bir deneyim sunar bilmiyoruz. Zaten Amazon’un tabletleri hiçbir zaman performans iddiasında bulunmuyor. Daha çok tek bir amaca yönelik olan Kindle serisi tabletlerin cezbedici noktası her zaman fiyatları oluyor. Kindle Fire 6 HD ve Kindle Fire 7 HD modellerinin içerisinde yer alan MediaTek işlemcisi 1.5 GHz hıza sahip ve 4 çekirdekli olarak belirtiliyor. Arkada 2 megapiksel önde ise VGA çözünürlüğe sahip bir özçekim kamerası tablet üzerinde mevcut. Cihazın içerisindeki yonga seti hakkında pek fazla teknik detay henüz mevcut değil.



Cihazların ekran boyutları farklı ancak çözünürlükleri aynı. Her 2 modelde de 1280 x 800 piksel çözünürlüğe sahip bir ekran paneli var. Ancak ekran panellerinin keskinliği farklı. Küçük olan Kindle Fire 6 HD modelinin ekranına ilişkin keskinlik değeri 252 ppi iken, büyük olan Kindle Fire 7 HD modelinin piksel yoğunluğu 216 ppi olarak belirtiliyor. Günlük kullanımda bu fark pek hissedilmeyecek gibi görünse de, özellikle e-kitap okumak için bu tabletlerden isteyenlere küçük olanı önerebileceğimizi söyleyebiliriz.

Kindle Fire 6 HD modeli 290 gram ağırlığa sahip ve kalınlığı ise 10.6 mm olarak belirtiliyor. Kindle Fire 7 HD modelinin ağırlığı ise 337 gram. Büyük modelin kalınlığıda 10.6 mm. Fire OS 4 işletim sistemine sahip olan Amazon tabletleri, Çin menşeili üreticisi belli olmayan tabletlere ciddi birer alternatif. Umuyoruz ki bu tabletler ülkemizde de satışa çıkar.



6 ve 7″ boyuta sahip modellerin 5 farklı renk seçeneği mevcut. Pembe, sarı, mavi, beyaz ve siyah olmak üzere rengarenk bir alternatif listeniz mevcut. Kindle Fire HD tabletlerin fiyatları da oldukça uygun. 8 ve 16GB dahili depolama alanı sunan tabletlerin Kindle Fire 6 HD, yani küçük olanı 99 Dolardan satışa sunulacak. Büyük olan Kindle Fire 7 HD modeli ise 139 Dolardan kullanıcılar ile buluşacak.

Kaynak : Amazon Yeni Tabletlerini Duyurdu : Kindle Fire HD 6 ve Fire HD 7 - Teknovi