Apple'ın iPhone 5s ile birlikte tanıttığı teknolojisi olan Touch ID hakkında detaylı bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinde de kullanılan Touch ID Nedir?



Hatırlarsanız Apple ilk olarak dokunma eylemini bambaşka bir boyuta taşımıştı ilk iPhone ile. Apple yine ilklerin öncüsü olarak 7. nesil iPhone’da dokunma eylemini bambaşka bir boyuta taşıyarak parmak izimizi algılayan küçücük bir home tuşu tasarladı. Başta pek hoş bir fikir olarak gözükmeyebilir fakat getirdiği avantajları ve güvenlik önlemlerini okuyunca yavaş yavaş bu teknolojiye ısınacaksınız.

Dört farklı katmandan oluşan parmak izi algılayan Home tuşu içerisinde bulundurduğu kapasitif tek dokunma sensörü sayesinde parmak izinizi algılayabiliyor. 500 ppi netlikte algılayabilen home tuşu parmak izinizi büyük bir kusursuzlukla kendi sistemine kaydeder ve bunu kullanıcısına ait olduğunu bildiği için bir çok yerde kullanır. İşin asıl güzel kısmı bundan sonra başlıyor.

Parmak iziniz telefonda bir çok şifre gerektiren yerde kullanılabilir. Mesela kredi kartı ile işlemlerde, telefonu açarken; iCloud, App Store, iTunes gibi yerlere şifre girmek yerine yalnızca tek bir dokunuşunuz yeter. Şifre girme, şifreleri akılda tutma ve daha bir çok zahmetten bizi kurtarıyor Touch ID.

Tasarımsal açıdan da başarılı olan Touch ID’nin en üst katmanı yani bize görünen kısmı lazer kesim safir kristalden yapılmıştır.

Kaynak : Touch ID Nedir? Ne İşe Yarar? - Teknovi