Heryerdeonline adlı üyeden alıntı
Öncelikle şunu belirteyim. Eğer ben böyle güzel türk projelerine destek vermek istemeseydim birazdan vereceğim analiz sonuçları ile hayatta uğraşmaz buraya da geri dönüş yapmazdım. Analiz sonuçlarım negatif olsa bile bunun projenin devamı için ve projeyi destekleyip önem verdiğim için buraya taşıdığımı bilmenizi isterim.
yapmış olduğunuz geri bildirim için teşekkür ederiz. düşüncelerinizin tekrar pozitif olması en büyük temennimizdir.
öncelikle şunu ifade etmemiz gerekiyor ki, say.ac raporları bir birinden bağımsızdır. Şöyleki; tarayıcı raporu oluşturulurken ziyaretçi profilleri farklı bir algoritma ile işlenmekte, tekil ve çoğul ziyaretçiler de tesbit edilirken farklı algoritmalar ile işlenmektedir. amacımız rapor bazında işe yarar sonuçlar vermektir. verilen raporlar arasında tutarlılık bulunmayabilir. örneğin, tarayıcı raporu sadece en çok bilinen ve kullanılan tarayıcıların raporunu vermektedir. yani bir ziyaretçi diyelim ki Midori isimli tarayıcı ile sitenizi ziyaret etti. Bu durumda tarayıcı raporuna kayıt düşmeyecektir. Ancak bu ziyaretçi için tekil ve çoğul ziyaretçi sayılacaktır. işte bundan dolayı bu iki rapor bir birini tutmayabilir. verdiğimiz her rapor kendi içinde değerlendirilmelidir.
Sorunlar -
1 - Say.ac ın çopulu analatikten ortalama 500 eksik sayması. Buda oldukça ciddi bir rakam.
2 - Say.ac ın tekil toplamı göstermiyor olması. Bunun içinde bu karşılaştırmayı yapamadım.
3 - Say.ac ın çoğul istatistiğinin google analatik tekil istatistiği ile ortalama aynı olması.
Bu üçüncü şık hepimizin aklına aynı soru işaretlerini getirmiştir muhakak. Ama bu ihtimalin mümkün olabileceğini zannetmiyorum. Yinede ilgili arkadaş bu istatiklere bakarak bir açıklama yaparsa seviniriz.
Şimdi öncelikle say.ac ile google analytics karşılaştırmasını yapalım.
tekil ziyaretçi için:
çoğul ziyaretçi için:
daha detaylı döküman için:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AstmCPrDKb1idDNwX0pwdVN1aERvQXFiS0UxQVBzWXcşimdi konuyu yeniden ele alalım. öncelikle say.ac üzerinde toplam çoğul ya da tekil ziyaretçi verilen bir yer bulunmamaktadır. tarayıcı raporunda verilen çoğul ziyaretçi bilgisi, tarayıcı raporu oluşturulurken "dikkate alınan çoğul ziyaretçi sayısıdır" anlamında berlitilmiştir. yani tüm ziyaretçiler dikkate alınarak oluşturulan bir rapor değildir.
size özel hazırlamış olduğumuz yukarıdaki dökümanlarda da göreceğiniz gibi değerler bir birine oldukça yakındır. ancak çoğul ziyaretçi ile ilgili olarak 21 kasım - 25 kasım arasında farklılıklar bulunmaktadır. bu durum ile ilgili gerekli açıklamalarda üyelerimize yapılmıştır. çoğul ziyaretçi analizinin yeniden değerlendirilmesinde yaşanan bazı sıkıntılar nedeni ile böyle bir fark oluşmuştur. şu an bu konuda da sorun bulunmamaktadır.
sonuç olarak
say.ac tekil: 1137
google analytics tekil: 1049
say.ac çoğul: 2553 (sorunlu geçen 5 gün içinde tahmini olarak 700 çoğul fazladan sayılmıştır)
google analytics çoğul: 1539
Ayrıca tekrar söylemek istiyorum. Bu istatiklerimi yıkıcı olmak için değil yapıcı olmak için buraya belirtiyorum. Umarım projenin gelişmesinde yardımcı olur. Sevgiler.
yapmış olduğunuz analiz ve değerlendirme için tekrar teşekkür ederiz.
soru ve sorunlarınızı üye panelinden geri bildirim yolu bizimle paylaşmaktan lütfen çekinmeyiniz.