lostyazilim

sayaç ve istatistik yazılımı: say.ac

77 Mesajlar 11.194 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Riza Riza 1337 @ trendyol Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek 1337
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad R** S**
  • Mesajlar 1843
  • Beğeniler 1008 / 403
  • Ticaret 21, (%100)

Heryerdeonline adlı üyeden alıntı

Sorunlar -
1 - Say.ac ın çopulu analatikten ortalama 500 eksik sayması. Buda oldukça ciddi bir rakam.
2 - Say.ac ın tekil toplamı göstermiyor olması. Bunun içinde bu karşılaştırmayı yapamadım.
3 - Say.ac ın çoğul istatistiğinin google analatik tekil istatistiği ile ortalama aynı olması.

Belki Anatilik hata yapıyordur :D :p

1337
wmaraci
reklam

irfanevrens irfanevrens WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** E**
  • Mesajlar 48
  • Beğeniler 6 / 8
  • Ticaret 0, (%0)

Öncelikle şunu belirteyim. Eğer ben böyle güzel türk projelerine destek vermek istemeseydim birazdan vereceğim analiz sonuçları ile hayatta uğraşmaz buraya da geri dönüş yapmazdım. Analiz sonuçlarım negatif olsa bile bunun projenin devamı için ve projeyi destekleyip önem verdiğim için buraya taşıdığımı bilmenizi isterim.

yapmış olduğunuz geri bildirim için teşekkür ederiz. düşüncelerinizin tekrar pozitif olması en büyük temennimizdir.

Sistemin ilk kullanıcıları arasındayım. Servisi test etmek ve bu analizleri yapmak için tam 1 ay boyunca kullanmış bulunmaktayım. Genel anlamıyla güzel ancak eksikleri çok. Ben bügün bu eksiklerin sayım tutma kısmına değineceğim.

1 Aylık süre boyunca say.ac ile google analitik kodunu bir sitemde denedim. Şimdi sonuçları inceleyelim.

1 - Say.ac ın 30 günlük tekil ve çoğul istatistiği
Resim : http://c1111.hizliresim.com/r/y/u7d6.jpg

2 - Say.ac 30 günlük çoğul ziyaretçi toplamı
Resim : http://c1111.hizliresim.com/r/y/u7f0.jpg

3 - Google analitik 30 günlük çoğul istatistiği
Resim : http://c1111.hizliresim.com/r/y/u7fg.jpg

4 - Google analatitik 30 günlük tekil istatistiği
Resim : http://c1111.hizliresim.com/r/y/u7gd.jpg

Kısaca :
Say.ac çoğul : 1053
Analticik çoğul : 1539

Say.ac tekil : Bilinmiyor (Buda bir sorun toplam tekil göstermiyor)
Analitik tekil : 1059

öncelikle şunu ifade etmemiz gerekiyor ki, say.ac raporları bir birinden bağımsızdır. Şöyleki; tarayıcı raporu oluşturulurken ziyaretçi profilleri farklı bir algoritma ile işlenmekte, tekil ve çoğul ziyaretçiler de tesbit edilirken farklı algoritmalar ile işlenmektedir. amacımız rapor bazında işe yarar sonuçlar vermektir. verilen raporlar arasında tutarlılık bulunmayabilir. örneğin, tarayıcı raporu sadece en çok bilinen ve kullanılan tarayıcıların raporunu vermektedir. yani bir ziyaretçi diyelim ki Midori isimli tarayıcı ile sitenizi ziyaret etti. Bu durumda tarayıcı raporuna kayıt düşmeyecektir. Ancak bu ziyaretçi için tekil ve çoğul ziyaretçi sayılacaktır. işte bundan dolayı bu iki rapor bir birini tutmayabilir. verdiğimiz her rapor kendi içinde değerlendirilmelidir.

Sorunlar -
1 - Say.ac ın çopulu analatikten ortalama 500 eksik sayması. Buda oldukça ciddi bir rakam.
2 - Say.ac ın tekil toplamı göstermiyor olması. Bunun içinde bu karşılaştırmayı yapamadım.
3 - Say.ac ın çoğul istatistiğinin google analatik tekil istatistiği ile ortalama aynı olması.

Bu üçüncü şık hepimizin aklına aynı soru işaretlerini getirmiştir muhakak. Ama bu ihtimalin mümkün olabileceğini zannetmiyorum. Yinede ilgili arkadaş bu istatiklere bakarak bir açıklama yaparsa seviniriz.

Şimdi öncelikle say.ac ile google analytics karşılaştırmasını yapalım.

tekil ziyaretçi için:

çoğul ziyaretçi için:

daha detaylı döküman için: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AstmCPrDKb1idDNwX0pwdVN1aERvQXFiS0UxQVBzWXc

şimdi konuyu yeniden ele alalım. öncelikle say.ac üzerinde toplam çoğul ya da tekil ziyaretçi verilen bir yer bulunmamaktadır. tarayıcı raporunda verilen çoğul ziyaretçi bilgisi, tarayıcı raporu oluşturulurken "dikkate alınan çoğul ziyaretçi sayısıdır" anlamında berlitilmiştir. yani tüm ziyaretçiler dikkate alınarak oluşturulan bir rapor değildir.

size özel hazırlamış olduğumuz yukarıdaki dökümanlarda da göreceğiniz gibi değerler bir birine oldukça yakındır. ancak çoğul ziyaretçi ile ilgili olarak 21 kasım - 25 kasım arasında farklılıklar bulunmaktadır. bu durum ile ilgili gerekli açıklamalarda üyelerimize yapılmıştır. çoğul ziyaretçi analizinin yeniden değerlendirilmesinde yaşanan bazı sıkıntılar nedeni ile böyle bir fark oluşmuştur. şu an bu konuda da sorun bulunmamaktadır.

sonuç olarak
say.ac tekil: 1137
google analytics tekil: 1049

say.ac çoğul: 2553 (sorunlu geçen 5 gün içinde tahmini olarak 700 çoğul fazladan sayılmıştır)
google analytics çoğul: 1539

Ayrıca tekrar söylemek istiyorum. Bu istatiklerimi yıkıcı olmak için değil yapıcı olmak için buraya belirtiyorum. Umarım projenin gelişmesinde yardımcı olur. Sevgiler.

yapmış olduğunuz analiz ve değerlendirme için tekrar teşekkür ederiz.

soru ve sorunlarınızı üye panelinden geri bildirim yolu bizimle paylaşmaktan lütfen çekinmeyiniz.

say.ac

AtakanAtes AtakanAtes 1881 - 193∞, özlemle...
  • Üyelik 05.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılım Tek.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 2867
  • Beğeniler 54 / 747
  • Ticaret 25, (%100)
bende say.ac kullanıyorum 15 günü aştı gerçekten güzel sistem gerek tarayıcı , google'dan gelenleri görmek çok hoş teşekkürler :)

Heryerdeonline Heryerdeonline Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 74
  • Beğeniler 14 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
İlgilendiğiniz için teşekkürler. Bu ve bunun gibi kullanıcı sorunları servisiniz büyüdkçe karşınıza artarak çıkmaya başlayacaktır. Umarım değerlendirme ve çözüm için güzel bir tecrübe olmuştur. Başarılar :)
irfanevrens

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 28.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek 1337
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad R** S**
  • Mesajlar 1843
  • Beğeniler 1008 / 403
  • Ticaret 21, (%100)

Evvvett , Türkiye'nin en yeni ve en kısa sürede en çok büyüyen sayaç servisini anlatacağım , yayın hayatına başladığı günden itibaren süper bir yükselişte olan say.ac projesi 2.ayı geride bırakarak büyümeye devam ediyor , 8 Ekim 2011 tarihinde 60.000'e yakın çoğul ziyaretçiyi saymış ve üyelerine, sitelerini ziyaret eden ziyaretçileri hakkında detaylı analiz raporları veren say.ac , sizlerin fikirlerini de bekliyor , fikirlerinizi göndermek için "Geri Bildirim" veya "İletişim" formlarını doldurup gönderebilirsiniz. Say.ac 30 Kasım 2011 tarihinde yaklaşık 500k tekil hit ve 1,5m çoğul hit ve üye sayısı 350+, site sayısı 630+ arttı ve büyüdüğünü kanıtladıı :) Aynı zamanda desteği çok iyi , merak ettiğiniz herşeyi sorun en geç 1 saat içinde cevap veriyorlar :)

Sistemin Genel Özellikleri

[*]Son 30 günlük tekil ve çoğul ziyaretçi
    [*]Son 24 saatlik tekil ve çoğul ziyaretçi
    [*]En popüler sayfalar
    [*]Popüler site refererleri
    [*]Site refererleri
    [*]Arama motoru refererleri
    [*]Arama motoru kelimeleri
    [*]Ziyaretçilerin tarayıcı bilgileri
    [*]Ziyaretçilerin ekran çözünürlükleri
    aynı zamanda yeni özelliği son 5 ve 10 dakika içerisindeki online olanları sayıyor :)

Ve şimdi size paneli resimlerle tanıtmaya çalışayım :)
Sisteme giriş yaptığınızda sizi böyle bir ekran karşılıyor , gayet basit arayüzüyle kullanımı çok basit aynı zamanda bir okadar da hızlı :)

Siteler bölümüne tıkladığımızda ise kayıtlı olan sitelerimiz çıkıyor .

Özet Rapor görüntelemek için karşımıza genel istatistikler çıkıyor .

Neyse , ben bu sayaç sistemini tavsiye ediyorum isterseniz size demo panelini vereyim oradan bakın olur mu ?? :)
http://say.ac/demo sayfasında demo bilgileri görebilirsiniz , okuduğunuz için teşekkürler :)
Şu an yeni üye kabul edilmiyor , üyelikler davetiye ve ön kayıt ile , ön kayıt yaparsanız sıranız gelince üyeliğiniz onaylanır;)
Ön Kayıt

Kaynak : http://uzmanadam.com/yepyeni-bir-site-sayac-servisi-say-ac.html

1337

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)
Google Analytics ve Sayyac.com gibi birçok sayaç hizmeti veren site/servis varken neden say.ac'ı kullanmalıyız? Farkı nedir yani? Ya da örneğin Google Analytics'ten farkı var mı? Google Analytics'in bize sağladıklarına ek olarak bize ne gibi avantajlar sunuyor?

Bilgi sahibi olmak istediğim için soruyorum :)
Konu için teşekkürler.
Riza

kişi bu mesajı beğendi.

Fuuy Fuuy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 799
  • Beğeniler 43 / 155
  • Ticaret 6, (%100)
UzmanAdam.com'una kurban sensin kardeşim :p :D

Paylaşım için teşekkürler :D
Riza

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek 1337
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad R** S**
  • Mesajlar 1843
  • Beğeniler 1008 / 403
  • Ticaret 21, (%100)

Atakan adlı üyeden alıntı

Google Analytics ve Sayyac.com gibi birçok sayaç hizmeti veren site/servis varken neden say.ac'ı kullanmalıyız? Farkı nedir yani? Ya da örneğin Google Analytics'ten farkı var mı? Google Analytics'in bize sağladıklarına ek olarak bize ne gibi avantajlar sunuyor?

Bilgi sahibi olmak istediğim için soruyorum :)
Konu için teşekkürler.

Google Analytics arayüzü çok karışık (şahsen ben anlamıyorum) :p Sayyac.com ise son kullandığımda anında sonuç bildirmiyordu günün raporunu ertesi gün veriyordu düzeldimi bilmiyorum , sayyac.com dan diğer farkı ise siteye eklediğiniz kodda isterseniz linkli resim,isterseniz linksiz resim hatta resimsiz ve linksiz gizli sayac ekleyebiliyorsunuz , malesef sayyac.com da display:none yapmadan gizleyemiyorduk :D

Fuuy adlı üyeden alıntı

UzmanAdam.com'una kurban sensin kardeşim :p :D

Paylaşım için teşekkürler :D

Sağol Muhammet abi :D
Atakan

kişi bu mesajı beğendi.

1337

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)

Rick35 adlı üyeden alıntı

Google Analytics arayüzü çok karışık (şahsen ben anlamıyorum) :p Sayyac.com ise son kullandığımda anında sonuç bildirmiyordu günün raporunu ertesi gün veriyordu düzeldimi bilmiyorum , sayyac.com dan diğer farkı ise siteye eklediğiniz kodda isterseniz linkli resim,isterseniz linksiz resim hatta resimsiz ve linksiz gizli sayac ekleyebiliyorsunuz , malesef sayyac.com da display:none yapmadan gizleyemiyorduk :D

Sayyac konusu doğrudur.
Ben Google Analytics kullanıyorum. Şahsen Google'ın böyle bir servisi varken ve Google'ın bu servisi birçok / tüm sayaç sitelerinin bize sağladığını ve hatta fazlasını sağlıyorken başka sayaç servisi kullanmıyorum :)

Ama domain çok güzelmiş; say.ac :D

• Üyelik 28.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek 1337
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad R** S**
  • Mesajlar 1843
  • Beğeniler 1008 / 403
  • Ticaret 21, (%100)

Atakan adlı üyeden alıntı

Sayyac konusu doğrudur.
Ben Google Analytics kullanıyorum. Şahsen Google'ın böyle bir servisi varken ve Google'ın bu servisi birçok / tüm sayaç sitelerinin bize sağladığını ve hatta fazlasını sağlıyorken başka sayaç servisi kullanmıyorum :)

Ama domain çok güzelmiş; say.ac :D

Kişisel tercih :D Bende Google Analytics kullanamıyorum :D

1337
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al