-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
MUHASEBE
-
-
Ad Soyad
G** T**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
siteniz için iyi bir seo çalışması yaptırabilirsiniz , forumda bu konuda bir çok uzman arkadaş olduğunu düşünüyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
pc web tasarım
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
seo yeterli olucak mı hocam ? Ayrıca siteye şuan fazla bi ücret yatırmak istemiyorum yavaştan başlamak istiyorum başka yolları yokmu seo dan başka
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
pc web tasarım
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Zaten kolay olsaydı çözerdim. Zor olduğu için yardım istedim . ;)
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
S** i**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Kısaca belirtecek olursam, öncelikle web sitenizi haftada bir web sitesi analizi yapan sitelerde analiz ettirin. Bu size tanıtım için hız kazandıracaktır. Ardından sitenizi google webmaster, google analytics, bing webmaster ve yandex metrica ile yandex webmaster'a kaydedin. Sitenizin açılış hızı ve seo performanslarını inceleyin.
Daha sonra ilk ay izin veren forum sitelerinde, sitenizin tanıtımını yapın. İlginizi çeken ve sitenize backlink sağlayacak bloglarda yorumlar yazarak sitenizin adresini ekleyin. Aynı şekilde bu ilk ay web sitenizi blogspot, wordpress ve tumblr bloglarının yorumlarında veya bunlara yazışarak tanıtın. Bu ayın sonunda anahtar kelimeleriniz ile ilgili en az 50 içerik girmiş olun. İçeriğinizin meta kelimelerini kaliteli seçmek için analytics ile diğer webmaster araçlarından faydalanın. Ayrıca, örnek vermek gerekecek olursak; web sitenizdeki bir makalede hem ana metalar hem de bu sayfa için metalar kullanın. (Sayfa için meta kullanılmasını araştırın) Google haritalarda web sitenizi şirket olarak kaydedin (Mektubun gelmesi üç haftayı bulacaktır). Yine ilk ayında sonunda tekrar sitenizin açılış hızı ve seo performanslarını inceleyin.
İkinci ay; çok sayıda firma rehberine sitenizi kaydedin. Wiki tanıtımı şeklinde aratarak, bu tür web sitelerini bulun ve bunlara yorum veya google tarafından üst sıralarda yer alan kaliteli içeriğinizi küçük miktarlarda değiştirerek ekleyin. Linkwhell tanıtımı nedir? Öğrenin ve uygulayın. Flickr'a kendinizi verin. Bu esnada twitter ve facebook ile google+'ı da unutmayın.
Üçüncü ay yine google'da imleme çalışması şeklinde arama yapın, öğrenin ve uygulayın. Retweet almaya çalışın. Friendfeed ile bazı forumlarda site tanıtımınıza yorum almaya çalışın.
Dördüncü ay, video çalışmaları yaparak bunları eklediğiniz videolardan sitenize geri dönüş kazanmaya çalışın. Twitter paylaşımlarınızı arttırın. Forumlarda sitenizi imza olarak kullanıp, geri dönüş sağlamaya çalışın. Webmaster forum sitelerini kullananların pek çoğunda alexa toolbar vardır. Bu nedenle bu tür forumlarda imza gösterimi yapın. Artık forumlarda ve bloglarda ya da sitelerde tanıtım yazısı alma zamanı geldi. Buna ağırlık verin.
Elbette tüm bu süreç içerisinde, sürekli içerik eklemesi hatta bazı içeriklerinizi tekrar okuyup, geliştirmenizi belirtmedim. Çünkü ana faaliyet budur. Sonuç olarak, bu süre içerisinde yeteri kadar anlattığım türde çalışmalar ile iyi yerlere gelebilirsiniz. Seo yapılır, seo yapılır diyenlerin de bunlardan farklı bir şey yaptığı yoktur, emin olun. Eğer bu çalışmaları kendim yaparım diyorsanız, 1.000 TL kadar paranız cebinizde kalır. Ha.. siz bunları belki dört değil de; 6-8 aya ya da bir yıla yayarsınız. Sonuç daha güzel olur. Umarım anlatabildim.
Fakat, aslında önemli olan konu ilgi alanınızdaki veya sitenizde bulunan içeriğin, başka bir web sitesi, forum ya da blogda kaynak gösterilmesidir ki, işte en güzel seo budur. Bunu sizin yapmanız ile başkalarının yapması arasında fark ise; içeriğinizi "aha burda detaylı şekilde yazıyor" diye alıntı yapan ya da kaynak gösteren kişilerin, bu kaynak göstermelerini sizin sitenize girdiğiniz IP adreslerinden değil de farklı IP adreslerinden, her defasında farklı türde ve farklı anlatım biçimleri ile yapıyor olmalarıdır. İşte bu yöntem için en uygun yer sosyal platformlar olduğu için de, sosyal platformların önemi artmaktadır.
Son olarak, anlattıklarımın yapımı aşamasında bir ay sonra üzerinize rehavet çökecek, hızlı sonuç almak istediğiniz için bir miktar inancınız azalacaktır. İkinci ayın sonunda bu rehavet ve inanç ancak %20 kalacaktır. Ayrıca bu süre içerisinde bu tür konular ile alakadar olmanız nedeniyle; gözünüze sık sık takılacak olan seo reklamları başınızı döndürebilecek noktaya gelecektir. Çünkü, birçok abartıcı klavye kahramanı ile tanışacaksınız. Hatta, bir süre sonra kendi, kendinize "ulan ben bu işi iyi yapıyorum, kısa sürede sitemi nereye taşıdım" deyip, klavyeniz ile iyi laf yapıyorsanız, siz de forumlarda bu seocularda olup, para kazanmaya çalışma ihtimaliniz bile var. (Bu cümleden sizi tenzih ederim) Fakat emin olun, en düzgün planlamada bile en fazla iki - üç web sitesi ile dört-beş niş bloğunu idare edebilirsiniz. Saygılar.
7 kişi bu mesajı beğendi.
Durgun sular derin akar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
S** i**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bir miktar daha ekleme yaptım.
Durgun sular derin akar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Webmaster | Graphic designer |
-
-
Ad Soyad
R** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
öncelikle siteni
şurdan ve
burdan analiz ettir siteni cok hızlı bir sekılde kontrol edip cıktım sitende karamanla alakalı bir haber göremedim ?
örnek bu link
http://www.karamansondakika.net/gundem/milkman-ut-urunleri-fabrika-i-acildi-h1315.htmlbu haber dekı fabrika karamandamı açıldı ? şayet oyleyse ne URL de nede haberin özetinde karaman kelimesi yok ...
karaman haber le alakalı bir çıkış arıyorsan
domain/karaman-guncel-haberler
karaman-spor haberleri
karaman-festivalller
karaman-saglık haberleri seklinde.
siten cok agır cok gec acılıyor hosting firması secerken bunları dikkat etmek gerekir.
ayrıca siten mobil uyumlumu degilmi? artık insanlar tablet ve pc basinda degilde akıllı telefonları kullanır oldu bunada dikkat et birde kardeşime diyeyim sosyal medyanın gücü inanılmaz googlE+ Ve twitter bunlar olmazsa olmaz. bolsans kolay gelsin
imkansız diyenler hep yanıldılar...