lostyazilim
tr.link

YÖK katsayıyı kaldırdı!

13 Mesajlar 2.336 Okunma
acebozum
tr.link

Fuuy Fuuy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 799
  • Beğeniler 43 / 155
  • Ticaret 6, (%100)

28 Şubat sürecinin uygulamalarından olan meslek liselilerin üniversiteye girişte geri bırakan kat sayı uygulaması kaldırıldı. YÖK Genel Kurulu'nda alınan kararın ayrıntısı şöyle:

YÖK Genel Kurulu'nda üniversiteye giriş sınavında yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılan katsayı uygulamasının kaldırılması kararlaştırıldı.

YÖK Genel Kurulu'nda alınan kararla, üniversiteye giriş sınavında yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılan katsayı uygulamasının ''kaldırıldığı'' bildirildi.

YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında dün toplandı. Halen devam eden toplantıdan sürpriz bir karar çıktı.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, toplantıda üniversiteye giriş sınavında yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılan katsayı uygulaması ele alındı.

Katsayı uygulamasının her aday için 0.12 olarak belirlendiği, sınava giren adaylar arasında fark kalmadığı için katsayının fiilen kaldırılmış olduğu kaydedildi.

Toplantıda ayrıca, Rize Üniversitesi'nin adının, ''Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'' olarak değiştirilmesi de kararlaştırıldı.

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ''Yükseköğretime Giriş'' maddesinde, ''Mesleğe yönelik programlar uygulayan liselerin mezunları, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek aynı alanda bir yükseköğretim kurumuna girerken, başarı notları ayrıca tespit edilecek bir katsayı ile çarpılmak suretiyle değerlendirilerek giriş sınavı puanlarına eklenir'' hükmü yer alıyor.

Mevcut uygulamada, üniversiteye giriş sınavında öğrencilerin yerleştirme puanları hesaplanırken kendi alanıyla ilgili program tercihinde Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanları (AOBP) 0,15 katsayısıyla, alan dışı tercihte ise 0,12 katsayısıyla çarpılıyordu.

Öte yandan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın görev süresi 10 Aralık 2011 tarihinde sona erecek.

Kaynak : AA

elektronikssl
webimgo

cudjex cudjex ozergul.net Kullanıcı
  • Üyelik 23.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ö** G**
  • Mesajlar 1647
  • Beğeniler 347 / 570
  • Ticaret 8, (%100)
Allah'ın belaları eğitim sisteminin içine ettiler sırf kendi çocukları da girebilsin diye !
shateiel Onur07

kişi bu mesajı beğendi.

ozergul.net/com

Sinan Sinan Grana Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirme Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3509
  • Beğeniler 1321 / 1320
  • Ticaret 97, (%100)
Bir meslek liseli olarak çok sevindim bu habere. Çok iyi oldu bu. Okul bitti geçen sene fakat girememiştim üniversiteye. Bu sene tekrar hazırlanıyordum. İnşallah gireceğim bu sene.

Fuuy Fuuy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 799
  • Beğeniler 43 / 155
  • Ticaret 6, (%100)
Rabbim hepimizin yardımcı olsun inşallah, tüm kardeşlerime başarılar diliyorum.

wmaraci
wmaraci

Kalashnikov Kalashnikov WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Bankacılık & Finans
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 874
  • Beğeniler 105 / 82
  • Ticaret 13, (%100)
Oh oh ne güzel uygulamalar gelmiş, imam hatip öğrencileri istedikleri bölümlere gidebilirler artık.
shateiel

kişi bu mesajı beğendi.

Chidu Chidu Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 358
  • Beğeniler 46 / 35
  • Ticaret 0, (%0)
Yaptıkları en güzel iş bu olmuş.

lisanihafi lisanihafi Edeb Ya Hu Kullanıcı
  • Üyelik 25.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek
  • Mesajlar 46
  • Beğeniler 23 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
ELHAMDÜLİLLAH imam hatip öğrencileri istediği bölümü okuyacak ve biz meslek lisesi mezunları

Berkay Berkay WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Wordpress Geliştirici
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 1863
  • Beğeniler 90 / 337
  • Ticaret 27, (%100)

Sinan adlı üyeden alıntı

Bir meslek liseli olarak çok sevindim bu habere. Çok iyi oldu bu. Okul bitti geçen sene fakat girememiştim üniversiteye. Bu sene tekrar hazırlanıyordum. İnşallah gireceğim bu sene.

Ben bu katsayı olayını oldum olası anlayamadım gitti acaba açıklayabilir misin bende Meslek Lisesi 3. sınıfa gidiyorum.

TickeT TickeT Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 2024 / E
  • Meslek
  • Mesajlar 154
  • Beğeniler 0 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
Berkaya Katılıyorum.

shateiel shateiel Biologist Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 1703
  • Beğeniler 659 / 509
  • Ticaret 9, (%100)
Mantıklı olarak hiç de iyi olmadı. Sen bir alanda uzmanlaşmışsan ve alanında değil başka alanda çalışmak istiyorsan o alanda çalışanların önüne geçemezsin, geçmemelisin. O zaman diyeceksiniz ki eşitlik olmaz. Olmasın böyle bir şeyde eşitlik olmasın imam olacak biri makine mühendisi olmasın ya da avukat olacak biri doktor olmasın. Benim kendi görüşümdür bu eleştiriyede kapalıdır arkadaşlar.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al