Aksiyon kamerası GoPro, yeni modellerini duyurdu. Hero 4 Black ve Hero 4 Silver modellerinin karşılaştırmaları özellikleri ve örnek çekim videoları haberimizde.



ksiyon kamerası kavramını adeta hayatımıza kazandıran GoPro firması yeni modellerini duyurdu. Bu gelişme oldukça önemli çünkü geçtiğimiz 1 yıl içerisinde Sony başta olmak üzere başka firmalardan da aksiyon kameraları görmeye başladık. Ek bir bilgi olarak HTC’nin de yeni bir aksiyon kamerası duyuracağını belirtelim. GoPro bu sefer bir değişiklik yaptı ve aynı anda 2 farklı modeli piyasaya sürmeye karar verdi. Kameraların ortak özellikleri çok fazla ancak birbirlerinden ayrıldıkları önemli bir nokta da yok değil.

Modeller şu şekilde ; GoPro Hero 4 Black ve GoPro Hero 4 Silver. Şimdi özelliklerine geçelim.

GoPro Hero 4 Black Özellikleri



GoPro Hero 4 Black modelinin en önemli özelliği 4K video çekebilmesi. GoPro Hero ailesinde daha önce 4K video çeken bir model vardı ancak o model saniyede 15 fps çekim yapabiliyordu. Hero 4 Black ise 4K çözünürlükte 30 fps çekim yapabiliyor. Ancak yetenekleri bununla sınırlı değil. Şöyle sıralamak gerekirse ;

4K çözünürlükte : 30 fps
2.7K çözünürlükte : 50fps
1080p çözünürlükte 120 fps

çözünürlüklerinde video çekimi yapan GoPro Hero 4 Black, bir önceki Hero 3 modeline göre 2 kat daha fazla güce sahip. Aynı zamanda saniyede 30 adet 12 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekimi de yapabiliyorsunuz. Wi-fi ve Bluetooth üzerinden dosyaları paylaşma özelliği, gece çekiminin iyileştirilmesi, ses kalitesinin iyileştirilmesi GoPro Hero 4 Black’in diğer özelliklerinden. Peki gelelim fiyatına. GoPro Hero 4 Black, 499 dolar fiyatıyla önümüzdeki haftadan itibaren satışa çıkmış olacak. GoPro tarafından model hakkında hazırlanan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

GoPro Hero 4 Silver Özellikleri



Black modeliyle ortak özellikleri olsa da Silver modeli biraz daha düşük çözünürlüklere destek veren ve daha ucuz bir model olarak karşımıza çıkıyor. Silver modelinin en önemli özelliği dahili bir dokunmatik ekrana sahip olması. Yüksek çözünürlüklerde video çekim ihtiyacı olmayan ancak konforlu bir kullanım isteyen kitleye uygun olacağını düşündüğümüz Silver modeli, GoPro kalitesinin kullanımını yaygınlaştıracak gibi görünüyor.

GoPro Hero 4 Silver modeli 1080p çözünürlükte 60 fps ve 720p çözünürlükte 120 fps çekim yapabiliyor. Benzer şekilde saniyede 30 adet 12 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekebiliyor. Wi-fi ve Bluetooth üzerinden paylaşım yapmak yine bu modelde de mümkün. Gece çekimlerinin, ses kalitesinin ve genel görüntü kalitesinin iyileştirilmesi yine Silver modelinde de mevcut olan özelliklerden.

GoPro Hero4 Silver modeli 399 dolarlık bir etikete sahip. Yani Black modelinden 100 dolar daha ucuz. Yine benzer şekilde önümüzdeki haftadan itibaren satışta olacak. Bize soracak olursanız 1080p 60 fps gayet yeterli bir çekim kalitesi. Üstelik dokunmatik ekranla kullanımı da son derece kolay olacaktır.

GoPro Hero 4 Silver modeline ilişkin tanıtım videosunu da aşağıdan izleyebilirsiniz :

Kaynak / Videolar : GoPro Yeni Modelleri Tanıttı Hero 4 Black ve Hero 4 Silver