lostyazilim
tr.link

Bir dizi sitesi nasıl tanıtılabilir ? Kalitesini nasıl arttırabilirim ?

15 Mesajlar 1.871 Okunma
lstbozum
tr.link

ExelDragon ExelDragon WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 388
  • Beğeniler 73 / 38
  • Ticaret 4, (%100)
Merhaba arkadaşlar,

The Flash diye bir dizi çıkacak 3-4 güne ve ben bu sitenin türkiy'e domainini aldım 3-4 ay önce fakat pek hit olmadı günlük 40-50 hit zor alıyor. Böyle bir siteyi nasıl tanıta bilirim ?

Sizce ana sayfa forum mu olsun yoksa şu an ki hali iyi midir ?

Önere bileceğiniz temalar var mıdır ? Bu siteye şu tema çok yakışır diyeceğiniz ?

Şimdi den teşekkürler.

Yakında yazar alımı yapmayı da düşünüyorum ücretli/ücretsiz.

Site :
theflashturkiye.com

wmaraci
reklam

omerdurmus omerdurmus WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
  • Konum Amasya
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 67
  • Beğeniler 47 / 17
  • Ticaret 0, (%0)
Dizi Türk izleyiciler arasında tutmazsa ne yaparsanız yapın işe yaramaz.

~~~

• Üyelik 16.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 388
  • Beğeniler 73 / 38
  • Ticaret 4, (%100)

omerdurmus adlı üyeden alıntı

Dizi Türk izleyiciler arasında tutmazsa ne yaparsanız yapın işe yaramaz.

Dizinin 1.bölümü sızdırıldı ve gerçekten büyük ilgi gördü ayrıca arrow dizisi ile iç içe oldukları için ayrı bir havası var sonuçta dc universe dizisi :)

ahmetcem96 ahmetcem96 www.ahmetcemaktas.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1617
  • Beğeniler 86 / 382
  • Ticaret 75, (%100)
bütceniz ne kadar bilmiyorum fakat dizibox, dizigold gibi sitelere reklam vermelisiniz.

wmaraci
wmaraci

omerdurmus omerdurmus WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
  • Konum Amasya
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 67
  • Beğeniler 47 / 17
  • Ticaret 0, (%0)
O zaman tanıtım için bol bol sosyal medya kullanmanızı öneririm. Facebook sayfasına hedef kitleye ücretli tanıtım uygulanabilir. Twitter üzerinde çalışma yapılabilir. Google+ sayfası kendi adresinize gidiyor. Diziye özgü bir sayfa açılmalı. Instagram, Pinterest vb yerlerde spama kaçmadan tanıtımlar ara ara yapılmalı.

@ahmetcem96 'in dediği gibi en çok hit alan dizi izleme sitelerinde de isminin geçmesi önemli.

Bir de nacizane hemen adsense koymanın pek faydalı olmayacağını düşünüyorum. Zaten şu anda giren az sayıda kişiden bir getirisi yoktur. Gelen az sayıda kişide de "reklam için açılmış bir başka site" algısını oluşturmamak lazım. İlerleyen dönemde hit kazanıp belli bir seviyeye gelince reklam işi düşünülebilir.
aktuelsoylesi

kişi bu mesajı beğendi.

~~~

Machine Machine www.mybb.pro Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Front end Developer
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1041
  • Beğeniler 327 / 328
  • Ticaret 12, (%100)
En başta wordpress olan anasayfanın title bozuk önce onu düzelterek başlamalısın. Siten yavaş, optimasyon çalışması yapman lazım. omerdurmus arkadaşımın dediği gibi google reklamları vb reklamları kitlen oluştuktan sonra konulması daha mantıklıdır.

Bir dizi fan sitesinde aradığım şey özgünlüktür ve dizinin dikkatimi çekmesini sağlamalıdır.

Logo'dan kaybettiniz. Bu gibi birçok tasarımdan kaybettiğiniz şeyler var örnek bir dizi fan sitesi istiyorsanız

supernaturalturkey.com gayet güzel ve dikkat çekici buna benzer bir tasarım veya daha farklı şekilde dizinin ilgili çekmesini sağlayın. Sitenize giren birisinin ilgisini çekersiniz bir videosuna tıklar izler diziyi zamanlada bu kitle gelişir.

MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro

• Üyelik 16.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 388
  • Beğeniler 73 / 38
  • Ticaret 4, (%100)

ahmetcem96 adlı üyeden alıntı

bütceniz ne kadar bilmiyorum fakat dizibox, dizigold gibi sitelere reklam vermelisiniz.

O tarz sitelerde reklam düşündüm fakat yasal siteler olmadığı için reklam verince google ve google adsense de ne olur bilmediğim için o işlere girmedim

ahmetcem96 ahmetcem96 www.ahmetcemaktas.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1617
  • Beğeniler 86 / 382
  • Ticaret 75, (%100)

ExelDragon adlı üyeden alıntı

O tarz sitelerde reklam düşündüm fakat yasal siteler olmadığı için reklam verince google ve google adsense de ne olur bilmediğim için o işlere girmedim

hocam ben şuanda para biriktiriyorum. adsense o sitenin yasal olup olmadığına bakmaz senin sitenin içeriğine bakar. :) sonuçta bot gelmiyor gerçek kullanıcı geliyor siteye :)

Yusufberki Yusufberki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad Y** Y**
  • Mesajlar 305
  • Beğeniler 11 / 39
  • Ticaret 28, (%96)
Hocam dizinin Facebook Türkiye sayfasını açın fragman yeni bölüm oyuncuların katıldığı programlar vs siteye ekleyin, merak uyandıran bir görselle tıklama sağlayacak metinler girerek sayfadan sitenize yönlendirin. Neden direkt sitenize yönelik çalışma önermediğimi sorarsanız eğer, insanlar Facebook gibi bir platformda üşenmeden sevdiği bir şeyi görünce beğeniyor takip ediyor. Ama bir siteye her gün girmesi için bağlanması gerekiyor. İnsanların her gün girdiği bir portal üzerinde siz sevdiği dizinin yeni bölüm fragmanını paylaşırsanız, tıklama olasılığını düşünün artık. :D Sayfaya hit toplamak içinse Arrow dizisinin yan sanayisi gibi bir dizi sanırsam. Arrow'un son bölümlerinin altına yorum çakın bu diziyi takip edin vs gibisinden, yine dizinin official sayfası üzerinden paylaşımlara "Dizinin Türk takipçiler: ... adresine gelin" gibisinden paylaşımlarla ilerleyin. Facebook kitlesinin yanında bütçe konusu iyiyse yeni bölümler için ön hazırlıklı çalışın. Dizinin 4. bölümü varsa en son siz 6. bölümün sayfasını oluşturun etiketler girip resimler koyun sonrada o kelime üzerinde çalışma yaptırarak ilk sıraya gelin. Günü geldiğinde yani 2 hafta sonra büyük ihtimalle ilk sayfadan aşağı inmezsiniz. Böylece gelsin hitcikler. :)

Youtube: Kod Dershanesi

• Üyelik 16.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 388
  • Beğeniler 73 / 38
  • Ticaret 4, (%100)
Hepinize teşekkürler arkadaşlar yavaştan uygulamaya geçicem :) Sitenin ana sayfasını forum yapmayı düşünüyorum ve forumu düzenleyeceğim arka plan, pospitler ve diğer özellikleri. Forumun boyutu iyimi yoksa wm aracı gibi ortalayım mı sizce ?

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al