netbozum
tr.link

64 bir işlemciye 32 bit işletim sitemi kurulabilir mi?

13 Mesajlar 4.766 Okunma
acebozum
tr.link

GokhanGok GokhanGok Karşıyakalı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar donanım uzmanı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)

minecraftpanelim adlı üyeden alıntı

Lütfen bilip bilmeden yorum yazmayın... Bit'in etkilediği tek şey bellek miktarı. 4 GB'a kadar 32 bit kullanılır, 4 GB'ın üstünde bellek miktarı olan bilgisayarlarda da kesinlikle 64 bit kullanılmalıdır. Sizin yazdığınız ekran kartı veya işlemciyle hiçbir alakası yoktur.

Ben bizzat denedim ve gözlemlediğim sorunları yazdım buraya işlemci ve ekran kartım ile ilgili de verim alamadım. Bilip bilmeden değil bilerek yazdım. Ön yargılarınızdan kurtulun, 12 yıldır bu işin içindeyim bir çok şeyi test ediyorum ve gözlemlediğim şeyleri paylaşıyorum. Ben bilmeden hiç bir şey yazmıyorum. Şahsım hakkında fikir sahibi değilseniz lütfen bu şekil de hitap etmeyiniz. Ekran kartı 2gb altındaysa tam verim alamıyorsun işlemcin düşük ise Tam verim alamıyorsun. Anlatabildim mi ?

Kuva-i Kafsinkaf
googleasistan
reklam

CloumDigital CloumDigital Cloum.com Kullanıcı
  • Üyelik 27.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Dijital Reklam Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 1534
  • Beğeniler 184 / 336
  • Ticaret 68, (%100)

GokhanGok adlı üyeden alıntı

Ben bizzat denedim ve gözlemlediğim sorunları yazdım buraya işlemci ve ekran kartım ile ilgili de verim alamadım. Bilip bilmeden değil bilerek yazdım. Ön yargılarınızdan kurtulun, 12 yıldır bu işin içindeyim bir çok şeyi test ediyorum ve gözlemlediğim şeyleri paylaşıyorum. Ben bilmeden hiç bir şey yazmıyorum. Şahsım hakkında fikir sahibi değilseniz lütfen bu şekil de hitap etmeyiniz. Ekran kartı 2gb altındaysa tam verim alamıyorsun işlemcin düşük ise Tam verim alamıyorsun. Anlatabildim mi ?

Bilmiyorum bu işlerle ne kadar yakınsınız bilmiyorum ancak şu an söylediğiniz doğru değil hocam. Sert konuştuysam üzgünüm ancak benim de en az sizin kadar bilgim olduğunu düşünüyorum. İstediğiniz forumda konu açıp bu bit olayını sorabilirsiniz. Herkes benim dediğimi söyleyecektir. Kendi bilgisayarımı kendim toplamış olduğum için bu konuları çok incelemiştim.

GokhanGok GokhanGok Karşıyakalı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar donanım uzmanı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)
Bakın hocam, bit olayı sadece bellik ile alakası yoktur. Sizin dediğinizin ben yanlış olduğunu söylemiyorum o konuda hem fikiriz lakin eğer 64 bit işlemciye 32 bit işletim sistemi kurarsanız şayet, sadece bellek ile değil ekran kartı ve işlemci ile de sıkıntı yaşarsınız istediğini verimi alamazsınız. Sistem bilgilerin de her şey normal görünebilir oysa ki ekran kartınız işlemciniz size tam verimi vermez. Benim demek istediğim bu, ve bir çok defa bu sorunla karşılaştım topladığım bilgisayar kullanıcıları bana geri dönüp 64 bit işlemciye 32 kaldırdıp 64 kurdurmuştur.

Kuva-i Kafsinkaf
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al