lostyazilim
tr.link

Özgün Konu Şart mıdır?

14 Mesajlar 2.072 Okunma
acebozum
tr.link

akvarist akvarist WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 52
  • Beğeniler 6 / 16
  • Ticaret 1, (%100)
İçerikleriniz özgün olmayacaksa nasıl içerik elde edeceksiniz? Sitenizdeki içerikleri nereden bulacaksınız? Çalacak mısınız?
Benim gibi saatlerini harcayarak içerik üreten webmasterların içeriklerini çalarak mı para kazanacaksınız? Haram değil midir bu?
Onlarca kişi de konunun altına yorum yapıp akıl vermiş. Neden biriniz de bu soruları sormuyorsunuz? neden biriniz de içerikleri hangi sitelerden çalacaksın demiyor?
Bu zihniyet yüzünden içerik üretmeye korkuyorum artık. Ben saatlerimi harcayıp emek verip özgün yazıyorum ama çocuğun biri yarım saat sonra çalıp kendi sitesinde yayınlıyor ve benim o konudan alacağım hite ortak oluyor. Benim kazanacağım paraya ortak oluyor, benim paramı çalıyor en ufak bir emek vermeden üretmeden.

elektronikssl
webimgo

MuhammedEmin MuhammedEmin Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 74
  • Beğeniler 1 / 5
  • Ticaret 0, (%0)

akvarist adlı üyeden alıntı

İçerikleriniz özgün olmayacaksa nasıl içerik elde edeceksiniz? Sitenizdeki içerikleri nereden bulacaksınız? Çalacak mısınız?
Benim gibi saatlerini harcayarak içerik üreten webmasterların içeriklerini çalarak mı para kazanacaksınız? Haram değil midir bu?
Onlarca kişi de konunun altına yorum yapıp akıl vermiş. Neden biriniz de bu soruları sormuyorsunuz? neden biriniz de içerikleri hangi sitelerden çalacaksın demiyor?
Bu zihniyet yüzünden içerik üretmeye korkuyorum artık. Ben saatlerimi harcayıp emek verip özgün yazıyorum ama çocuğun biri yarım saat sonra çalıp kendi sitesinde yayınlıyor ve benim o konudan alacağım hite ortak oluyor. Benim kazanacağım paraya ortak oluyor, benim paramı çalıyor en ufak bir emek vermeden üretmeden.

bi an döveceksin gibi hissettim :)
sakin olun alıntı falan yaptığımız yok sadece birşey sordum ''Özgün Konu Şart mıdır?'' diye..

Ayrıca şunuda belirtmek isterim, arkadaşların yorumlarına bakarsanız ''özgün olmadan olmaz'' diyorlar. Ben henüz siteyi kurmadım, hatta host bile henüz almadım ama arada makaleler yazıp kaydediyorum. Siteyi kurunca hergün 3 tane 5 tane yayınlayacam yavaş yavaş..

Yani benimkisi acemiliğimden dolayı sadece bir soruydu. Özgün olmasa ne olur? özgünlük şart mıdır? gibisinden.. Arkadaşlar sağolsunlar yardımcı oldular da.. siz hırsız dediniz. Belki de büyüğümsün ne diyeyim bilmiyorum ki..

runnerrunner runnerrunner Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek SEM/SEO Expert
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 181
  • Beğeniler 11 / 36
  • Ticaret 39, (%92)
Özgün sitelerden yanayım her zaman. Kendi çalışmalarımda da özgün çalışıyorum. Başlangıç seviyesi bilgilerinizle özgünlükle kaliteli bir site oluşturursunuz hiç şüphesiz ve iyi yerlere gelirsiniz.

Ama özgün olmayan site çöp sitedir vs. sözlerine maalesef katılamıyorum. Bilgiyi kim daha iyi sunarsa o ilk sıraya yerleşir. Özgünlük diye baktığımız olay sağdan soldan (vikipedi+haber siteleri gibi) sallıyorum bu örneği, buralardan alıp kendinize göre yorumlayıp yaptığınız olaydır.

Bir de tamamen kendi yorumlamayıp konuyu alıp spinleyenler var ki gayet iyi kazançta oluşturuyor. Spinlemeyi bırak sadece konunun içeriğindeki önemli yeri değiştirip kazananlar var ki bu ileri düzey bilgi gerektirir. Yani önemli olan hedefe nokta atış yani sektöre nokta atış yapabilmek. Şahsi fikrim bu yönde çalışmalarınızda başarılar :rolleyes:

nettebilgi nettebilgi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek grafiker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 1454
  • Beğeniler 254 / 430
  • Ticaret 8, (%100)
ilk başlarda şart alexa google yandex indexlemeye başladımı başlıkları değiştir ilk iki cümleyi kendin yaz fotoğrafı photosopta özgünleştir yayınla gitsin. hergün özgün yazı oluşturmaya kalksan günde 2 yazı anca yazabilirsin sıkılırsın zaten günde 2 yazı da sitene doğru düzgün hit getirmez portal sitesi yapacakmışsın zaten :s

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al