lostyazilim
tr.link

Steam’e TL Geliyor!

7 Mesajlar 954 Okunma
lstbozum
tr.link

atnali atnali WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kastamonu
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 320
  • Beğeniler 7 / 22
  • Ticaret 3, (%100)
Geçtiğimiz günlerde siz de Steam‘den para birimi ile ilgili bir mail aldıysanız, şaşırmayın.

Evet, Steam geçtiğimiz günlerde Türkiye‘de bulunan kullanıcılarına attığı mail’de dolar olarak kullanılan para birimini artık TL‘ye çevireceğini söylüyor.

Ne zaman olacak bu olay? Mail’de belirtilene göre 21 Ekim 2014 tarihinden itibaren hesabınızda bulunan paralar TL’ye çevrilecek.

Atılan mail ise şöyle:

“Sayın X,

Steam yakında Türk Lirası ile fiyatlandırılacaktır!

Eğer 21 Ekim 2014 tarihinde Steam cüzdanınızda para bulunuyorsa, ABD Doları olan bakiyeniz, bu tarihte piyasa değeri tarafından dikte edilen bir dönüşüm oranıyla Türk Lirasına dönüştürülecektir.

Hesap bakiyenizi görüntülemek için, Steam istemcisini veya Steam web sitesini kullanarak oturum açınız. Giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede bulunan hesap adınızın yanında bakiyenizi göreceksiniz.

Teşekkürler.”

KAYNAK
shateiel

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
kötü bir haber aslında 69 dolar olan bir oyun 130 TL den görücez orda ben ülkemi ABD olarak devam ettireyim hiç değilse gözüme az gözükür...

Gerilim Gerilim www.giyse.com Kullanıcı
  • Üyelik 27.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Bilgi İşlem
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1922
  • Beğeniler 496 / 496
  • Ticaret 20, (%100)

Mrtcn adlı üyeden alıntı

kötü bir haber aslında 69 dolar olan bir oyun 130 TL den görücez orda ben ülkemi ABD olarak devam ettireyim hiç değilse gözüme az gözükür...

haber kötü değil. 2.3 olan dolar kuru 2 olarak sabitlenecek. Yani oyun daha uygun fiyata gelecek.
shateiel

kişi bu mesajı beğendi.

Giyse.com - Giyim Moda, Ayakkabı, Çanta ve Aksesuar Online Alışveriş

• Üyelik 03.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kastamonu
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 320
  • Beğeniler 7 / 22
  • Ticaret 3, (%100)

Mrtcn adlı üyeden alıntı

O da bir bakış açısı. :)
Bir arkadaş da "Sanki 50 doları 50 lira yapacaklar." diye yorum attı başka bir yerde. Sizin yorumunuz da ona benziyor. :)

wmaraci
wmaraci

shateiel shateiel Biologist Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 1703
  • Beğeniler 659 / 509
  • Ticaret 9, (%100)
1. Kur sabitleme olayı süper bir avantaj bizim için. Hele hele indirim günlerinde $4.99 olan bir oyunu 10 liranın üzerinde alabilirken sabit kur ile 10 liraya hatta 9,98 TL'ye almış olacağız. Bu aradaki fark oyun fiyatı arttıkça artıyor mesela $69,99 olan bir oyun şu aralar 158,98 TL'ye alınabilirken sabit kurda 139,98 TL olarak alınabilecek.

2. Bazı bankalar $ ile alışveriş yapıldığında çekilen tutarı TL'ye hemen çevirmiyor bazen ay sonu hesap kesimini bekliyorlar böyle bir olayda dolar 2.2 TL iken aldığınız bir oyun ay sonunda size 2.3 TL ile hesaplanarak ödetiliyor. Buda bizi zarara uğratıyor.

Steame Türk Lirasının gelmesini bu 2 nedenden dolayı destekliyor ve onaylıyorum.
WampiR

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 03.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kastamonu
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 320
  • Beğeniler 7 / 22
  • Ticaret 3, (%100)
Her şeyden önce kendi para birimimizle alışveriş yapmak güzel bir gelişme diye düşünüyorum. -Her ne kadar para değerimiz dolar/euro karşılaştırması yapıldığında değersiz olsa da

TL'nin Steam'e gelmesi, Steam'in, Türkiye'de bulunan kullanıcılarını önemsediğini gösterir.

Kur sabitleme olayı şu an doların fiyatı yüksek olduğu için güzel gözüküyor; ancak ilerleyen zamanlarda doların piyasa değeri düştüğü zaman sabit fiyat aynı kalırsa bizim için zarar olacaktır. Onun için sabitleme olayına ben pek takılmıyorum.

shateiel shateiel Biologist Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 1703
  • Beğeniler 659 / 509
  • Ticaret 9, (%100)

atnali adlı üyeden alıntı

Her şeyden önce kendi para birimimizle alışveriş yapmak güzel bir gelişme diye düşünüyorum. -Her ne kadar para değerimiz dolar/euro karşılaştırması yapıldığında değersiz olsa da

TL'nin Steam'e gelmesi, Steam'in, Türkiye'de bulunan kullanıcılarını önemsediğini gösterir.

Kur sabitleme olayı şu an doların fiyatı yüksek olduğu için güzel gözüküyor; ancak ilerleyen zamanlarda doların piyasa değeri düştüğü zaman sabit fiyat aynı kalırsa bizim için zarar olacaktır. Onun için sabitleme olayına ben pek takılmıyorum.

Ben doların 1.20 olduğu dönemleri hatırlıyorum önce bi patlama yaptı 1.7 oldu şimdi ise 2.260 oldu düşeceğini hiç ama hiç sanmıyorum artık. Doların 1.2 olduğu zamanlar euro 2.2'lerdeydi şimdi onun yerini dolar aldı.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al