Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
kötü bir haber aslında 69 dolar olan bir oyun 130 TL den görücez orda ben ülkemi ABD olarak devam ettireyim hiç değilse gözüme az gözükür...
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Mrtcn adlı üyeden alıntı
kötü bir haber aslında 69 dolar olan bir oyun 130 TL den görücez orda ben ülkemi ABD olarak devam ettireyim hiç değilse gözüme az gözükür...
haber kötü değil. 2.3 olan dolar kuru 2 olarak sabitlenecek. Yani oyun daha uygun fiyata gelecek.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Giyse.com - Giyim Moda, Ayakkabı, Çanta ve Aksesuar Online Alışveriş
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Biyolog
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
1. Kur sabitleme olayı süper bir avantaj bizim için. Hele hele indirim günlerinde $4.99 olan bir oyunu 10 liranın üzerinde alabilirken sabit kur ile 10 liraya hatta 9,98 TL'ye almış olacağız. Bu aradaki fark oyun fiyatı arttıkça artıyor mesela $69,99 olan bir oyun şu aralar 158,98 TL'ye alınabilirken sabit kurda 139,98 TL olarak alınabilecek.
2. Bazı bankalar $ ile alışveriş yapıldığında çekilen tutarı TL'ye hemen çevirmiyor bazen ay sonu hesap kesimini bekliyorlar böyle bir olayda dolar 2.2 TL iken aldığınız bir oyun ay sonunda size 2.3 TL ile hesaplanarak ödetiliyor. Buda bizi zarara uğratıyor.
Steame Türk Lirasının gelmesini bu 2 nedenden dolayı destekliyor ve onaylıyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Her şeyden önce kendi para birimimizle alışveriş yapmak güzel bir gelişme diye düşünüyorum. -Her ne kadar para değerimiz dolar/euro karşılaştırması yapıldığında değersiz olsa da
TL'nin Steam'e gelmesi, Steam'in, Türkiye'de bulunan kullanıcılarını önemsediğini gösterir.
Kur sabitleme olayı şu an doların fiyatı yüksek olduğu için güzel gözüküyor; ancak ilerleyen zamanlarda doların piyasa değeri düştüğü zaman sabit fiyat aynı kalırsa bizim için zarar olacaktır. Onun için sabitleme olayına ben pek takılmıyorum.