lostyazilim
tr.link

Büyük şirkete benzer aynı isimle internet sitesi veya gazete açmak ?

7 Mesajlar 1.212 Okunma
lstbozum
tr.link

SeyhanTR SeyhanTR WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek ÖĞRENCİ
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 13
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 1, (%100)
xxxxxxxx

wmaraci
reklam

heymam2bab heymam2bab Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek bilgisayar mühendisliği
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad E** F**
  • Mesajlar 737
  • Beğeniler 28 / 80
  • Ticaret 20, (%100)
Hiç bir sorun yaşamazsınız onlara ait isim tescili vakit.com dur bu demek değildir ki içinde vakit geçen hiç birşeyi kullanamıyacaksınız.

Gönül rahatlığıyla çıkartabilirsiniz herhangi bir problem olmaz

gunlukekonomi gunlukekonomi www.gunlukekonomi.com Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 222
  • Beğeniler 25 / 28
  • Ticaret 8, (%100)
Sıkıntı çıkacağını sanmam. Vakit jenerik bir kelime zaten. Siz de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

kalemdir kalemdir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 106 / 70
  • Ticaret 1, (%100)
Sıkıntı çıkacağını bende düşünmüyorum fakat sektörün aynı olması aklımda soru işaretide bırakmadı değil.

Siz yinede bir wipo denen hususu araştırın internette, örnek wipo davalarına bakın. En azından bir bilginiz olur (eğer yoksa) bu alan adı davaları ile ilgili.

eğer işi büyütmeyi düşünüyorsanız bu konulardan anlayan bir bilişim avukatına danışmanızı öneririm.(Avukat domain işlerinden anlayan biri olsun.)

wipo ilei ilgili örnek olarak link verecek olursam:

http://www.domainom.com/20120731/bir-domain-davasi-nasil-sonuclanir-tum-detaylariyla-ornek-bir-wipo-davasi

https://twitter.com/domainOM?original_referer=http%3A%2F%2Fwww.domainom.com%2F&profile_id=315426394&tw_i=522066905193271297&tw_p=embeddedtimeline&tw_w=297010644484489216

---
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 26.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek ÖĞRENCİ
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 13
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 1, (%100)
arkadaşlar çok teşekkür ediyorum değerli yorumlarınıza. bakalım yarın gideceğim avukata umarım olumlu bir bilgi alırım.

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Evet doğru olan da bu. Fakat, maalesef inansanız veya inanmasanız da, bu tür konulardan anlayan çok fazla avukat yok. Hatta onu bırakın, bu ülkede bu konudan anlayan avukat yok'a kadar varır bu mesele. Yani o kadar berbat durumdayız lisans bakımından. Çünkü, avukat olduğu zaman bir kişi illa ki çok para kazanmak ister... (Günümüz gençliğindeki potansiyel bu...) Bu durumda lisans ile ilgili davaların sayısı ne kadar ki? Biz Türkçe Vikipedi'de başlatılan ve Adil Kullanım ile ilgili olan konuda Türkiye'de sadece iki avukat bulduk. Onlarda tüm mesaj ve telefonlarımıza rağmen bizi sallamadılar bile. Yani wipo denilen olay ile ilgilendiğini birkaç makale ile sitelerinde yer veren avukatlık büroları var. Fakat emin olun zaten ekmek derdinde oldukları için, bu konuya yabancılar. Aynen seocular gibi... Bu kadar söyleyeyim.

Örneğin; Yahu 1995 yılından bu yana internette olsam da, bu aralar kendimi biraz daha fazla geliştirdim sanırım. Elimde kaydettiğim bir sürü değerli bilgi ve bağlantı var. (Bu konuda yapılmış bir araştırma olduğunu düşünmüyorum fakat Türkiye'de alan adlarının sonuç olarak ömür ortalamasının uzun olduğunu düşünmüyorum. Neyse...) Hatta 1995'ten bu yana webmasterlık yapıyorum ya, kendimi daha da yetiştiremediysem aha da budur yani değil mi? Bende mi girsem seo işlerine... benzeri bir yaklaşım içerisindedirler avukatlar(ımız)...

Yani avukatlarımızın genelini tasvir etmek istiyorum gözünüzde. Şöyle düşünün TSK'da Uzman Erbaş diye bir kavram var ve 3269 sayılı yasaya tabiiler. Bu yasada bu personelin en az lise mezunu olması gerektiği belirtildiği halde pek çoğunun lise mezunu olmadığını ve sahte diplomalar ile Uzman Çavuş olduklarını biliyorum. Fakat bu konuda yapılan tek bir inceleme yok maalesef.

Neyse konu başka yerlere sardı. Fakat, bence hiç bir avukata para kaptırmanıza gerek yok. Bu akit mi vakit mi neyse artık size dava açarsa ve lehinizde karar verilirse ya hâkim rüşvetçidir ya da kafası çalışmıyordur. Yani nihayetinde böyle bile olsa, tek bir en ucuz avukat ile bile bu davayı kazanırsınız. Durum bu kadar açık ve nettir. Bu kadar açık bir konuda uzatma yaptığım için kusurumu bağışlayın. Saygılar.

Durgun sular derin akar.

• Üyelik 26.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek ÖĞRENCİ
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 13
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 1, (%100)
çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için. çok sağolun az çok kafamdaki soru işaretleri kalktı. kafam aydınlandı..

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al