Google Penguen 3.0 sürümünü çıkarttı!
Webmaster dünyasının merakla beklediği google penguen 3.0 çıktı ve herkes sitelerinin güncellemesi beklerken google bu sefer sitelere PR değeri vermeden es geçti. Bu durum birçok site sahiplerini etkilesede görünüşe göre google artık PR değerine değil trustrank değerine önem gösteriyor. Site sahipleri en fazla üzerine düştüğü backlink inşaası yüzünden sitelerini çöp hale getirerek google'nin gözünde bir anda yükselip bir anda düşme sebebine geliyorlar. Biliyorsunuz ki Dünya genellemesi olan, "alexa.com" birçoğunun umrunda olmasa da burada ki istatistikler arama motorlarına da yansıma yapıyor.
Neden index Alamıyorum ?
index alamayanların birçoğu yanlış sitemap ( site haritası ) oluşturmasıdır. Sadece sitemap oluşturarak ve içerik girerek index alınmaz bunu arama motorlarına gönderim yapmanız gerekiyor. Birçok arama motorunun da webmaster tools ( webmaster araçları ) kısmı mevcuttur. Son zamanlar da yandex haber bölümünü birçok kullanıcıya açarak news bölümünde çok fazla site barındırabiliyor. Benim tavsiyem yandex bu özelliğini kapatmadan kayıt olmanızı öneriririm. Bir site için her zaman getirisi çoktur.
Kaynak : http://www.forumtm.com/egitim/web-dersleri/google-penguen-3-0/