E-posta servisini baştan aşağı yenileyen Google, ilerleyen zamanlarda tamamen Gmail’in yerini almasını beklediği Inbox’ı resmen duyurdu. Gmail’i geliştiren ekibin çalışması sonucu ortaya çıkan Inbox, Gmail’e oranla daha yenilikçi olarak karşımıza çıkıyor.
Google’un e-posta’larla ilgili ilk hamlesini size şu haberimizde duyurmuştuk. Bu yeni e-posta servisinde, aldığınız e-postaları önceliğini kendiniz belirleyecek şekilde sıralayabileceksiniz. Bunu, Gmail’den farklı etiket ve becerilerle sunan Inbox, örneğin Bundles ile belirli gruptaki e-postaları bir araya getirip, Highlights’la önceliklendirebiliyorsunuz.
Bu servis, örneğin bir toplantınız varsa size saatini önceden haber verebiliyor, doğum gününüzü ya da önemli bir kişinin doğum gününü hatırlatabiliyor, kısacası bir asistan gibi çalışıyor.
iOS, Android ve web için geliştirilen Inbox, henüz beta versiyonuyla yayına başladı. Davetle kullanıcı kabul eden bu uygulamaya erişebilmek için, inbox@google.com adresine bir posta göndermeniz gerekiyor. (ben baya bakkaldan “bi kısa Camel” ister gibi e-posta attım, siz de “ne yazmam gerekiyor” diye fazla düşünmeyin)
Google’dan yapılan ve benim de şahsi fikrimin uyuştuğu açıklamada, bu uygulama hemen Gmail’in yerini almayacak. (yenilikleri anında kabullenmek biraz zor oluyor haliyle, alışmak için zaman lazım) Ama önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Gmail’in varisi olacağını söyleyebiliriz. Uygulamanın iOS versiyonunu buradan, Android versiyonunu da buradan indirebilirsiniz. Aşağıda Google’ın Inbox servisiyle ilgili videosunu izleyebilirsiniz.
inbox@google.com adresine ben bir mail attım. "Thanks for requesting an invite. We'll send you one as soon as possible." şeklinde otomatik bir cevap attılar. Sen de bir mail at istersen. Ayrıca bana gelirse google'dan davetiye sana da yollarım. Bakalım yollayacaklar mı.